Tim Declercq breekt looprecord van Praet in Container Cup: "Best trots"

  Tim Declercq, schijnbaar lachend op de loopband: "Dat is mijn pain face."

  Heeft Tim Declercq zijn roeping als loper gemist? In de Container Cup op Play 4 bewees de renner van Deceuninck-Quick Step misschien nog beter als loper uit de voeten te kunnen.

  In de Container Cup worden verschillende topsporters (en een occasionele BV) aan 7 proeven onderworpen. Een daarvan is 1.500 meter op een loopband. Vorig seizoen zette Dennis Praet op dat onderdeel de toptijd neer (4'29"18), sneller dan de broers Dylan en Jonathan Borlée.

   

  Maar die tijd van Praet is nu van de tabellen geveegd, door een wielrenner dan nog. Tim Declercq had zelfs de supersnelle Vaporfly-schoenen van Nike aangetrokken. "Voor een deel zal dat het placebo-effect zijn, maar alle beetjes helpen."

   

  Declercq liep de hele tijd sneller dan 20 km/u, met op het einde nog een extra sprint, omdat hij het record in zicht had. "Ik plofte wel enorm op die band, dus ik denk dat mijn loopstijl hier en daar toch beter kan."

   

  Declercq klokte uiteindelijk af op 4'24"14, meer dan 5 seconden sneller dan Praet. "Ik laat atleten en voetballers achter mij. Als renner ben ik daar toch wel trots op."