Greipel stopt na 2022: "Niet meer koersen als leeftijd met 4 begint"

  André Greipel heeft zijn pensioendatum bekendgemaakt. De Duitser spurter van Israel Start-Up Nation wil er eind 2022 mee ophouden. "Als ze mij nog een nieuw contract aanbieden, zal ik weigeren." Greipel is 38 en zijn gloriejaren liggen al een tijdje achter hem. 

  Greipel rijdt momenteel rond in het peloton in een outfit van Israel Start-Up Nation. De Duitser heeft daar nog tot eind 2022 een contract. Daarna zal hij zijn spurtbenen rust gunnen.

   

   "Ik wil niet meer op de fiets zitten zodra mijn leeftijd met een '4' begint", zei Greipel in een documentaire op de Saarländische Rundfunk, de publieke omroep in de Duitse deelstaat Saarland.

   

  Greipel is intussen 38. "Ik wil dat nu al graag communiceren, zodat men mij geen nieuw contract zal aanbieden. Indien dat toch zou gebeuren, zal ik het niet aannemen."     

   

  Zijn grootste successen kende hij in dienst van de Belgische Lotto-ploeg, waarvoor hij uitkwam tussen 2011 en 2018. Op zijn palmares staan onder meer 11 etappezeges in de Tour, 7 in de Giro en 4 in de Vuelta. In totaal boekte hij 156 profzeges. Zijn laatste overwinning dateert al van januari 2019 in de Tropicale Amissa Bongo, een rittenkoers in Gabon.