Patrick Lefevere maakte Cavendish weer winnaar: "Oude krijger kan het nog"

  Patrick Lefevere en Mark Cavendish (archief).

  Bij Deceuninck-Quick Step komt Mark Cavendish weer helemaal boven water. "Deze zege in Turkije komt niet uit de lucht gevallen", zegt ploegbaas Patrick Lefevere, die ook Fabio Jakobsen niet vergeet. "Die is helemaal terug."

  "Vergeet niet dat Philipsen de Scheldeprijs won"

  Hadden ze bij Deceuninck-Quick Step verwacht dat Mark Cavendish zo snel op het seizoen raak zou schieten? "Toch wel", is ploegmanager Patrick Lefevere duidelijk. "Het komt niet zomaar uit de lucht vallen want hij verzamelde al wat ereplaatsen en was in de Scheldeprijs ook derde."

   

  "We hebben niet toevallig beslist om deel te nemen aan de Ronde van Turkije. Mocht hij kunnen winnen, dan zou het daar wel kunnen zijn."

   

  Cavendish versloeg met Philipsen en Greipel twee andere grote namen. "Er zullen altijd mensen zijn die dat B-spurters vinden, maar vergeet niet dat Philipsen toch iedereen geklopt heeft in de Scheldeprijs."

   

  "Cav gaf vorig jaar een heel emotioneel interview na Gent-Wevelgem en dat greep me wel naar de keel. Toen heb ik besloten om te proberen hem aan boord te halen. Het is gelukt!'

   

  Heeft Lefevere Cavendish al gehoord na zijn zege? "Hij heeft me al gebeld en kon alleen maar "thank you, thank you, thank you" zeggen. Hij heeft geantwoord met de pedalen. Hij reed een goede sprint ook, de oude krijger kan het nog altijd."

  Cav gaf vorig jaar een heel emotioneel interview na Gent-Wevelgem en dat greep me wel naar de keel. Toen heb ik besloten om hem proberen aan boord te halen.

  "Jakobsen had wel wat schrik voor de start van deze ronde"

  Deceuninck-Quick Step doet het in Turkije met drie sprinters. "Fabio Jakobsen moet nog even wennen aan het peloton en Alvaro Hodeg kreeg de opdracht om Mark te helpen winnen. De Colombiaan is nog jong en wil natuurlijk zelf sprinten omdat hij ook einde contract is. Maar deze zege toont nog maar eens aan dat wij echt een hechte groep zijn."

   

  Hoe is het eigenlijk met Jakobsen, die in Turkije voor het eerst weer op de fiets zit in een wedstrijd na zijn zware val in de Ronde van Polen van vorig jaar? "Hij zat voor de start wel met schrik, maar laat ons zeggen dat hij helemaal terug is. Ik win graag, maar ik sta er ook om gekend heel menselijk te zijn. Voor mij moet Jakobsen niet winnen. We zijn nog maar april. Het seizoen duurt tot oktober."