Cav is back! "Sommigen dachten dat ik het niet meer kon, dit voelt zo goed"

  Een emotionele Mark Cavendish valt na de rit in de armen van zijn ploegmaat Fabio Jakobsen.

  Na meer dan drie jaar zonder zege mocht Mark Cavendish vandaag eindelijk nog eens zijn armen in de lucht steken. In de Ronde van Turkije ging de 35-jarige ex-wereldkampioen nog net voorbij Jasper Philipsen in de laatste meters. "Ik was zelf wat verrast hoe snel ik nog kwam."

  "Wist dat ik kon winnen"

  Gisteren ging het nog mis in de eerste massasprint in Turkije, vandaag was het wel raak voor "The Manx Missile". "Shane Archbold zette me een stuk verder af dan gisteren en Alvaro Hodeg loodste me perfect in de laatste kilometer", zei Cavendish meteen na zijn eerste zege in meer dan drie jaar.

   

  "Iedereen binnen de ploeg was zo verschrikkelijk toegewijd vandaag. Ik wist na gisteren dat ik de snelheid had om te kunnen winnen en wist ook dat ik goed zou zitten in de laatste meters mocht ik meegaan in het wiel van André Greipel."

   

  "Jasper Philipsen (die Cavendish vloerde in de Scheldeprijs, red.) ging vroeg aan en had meteen een gaatje, maar ik had genoeg over om het verschil nog goed te maken. Ik moet zeggen dat ik zelf wat verrast was hoe snel ik nog kwam opzetten in de laatste meters."

  Ik moet zeggen dat ik zelf verrast was hoe snel ik kwam opzetten in de laatste meters.

  "Enorm dankbaar"

  Voor Cavendish is het de 147e zege bij de profs, enkel Greipel doet beter onder de actieve renners met 156 overwinningen. "Ik wil iedereen bij Deceuninck-Quick Step nogmaals bedanken voor deze kans. Ik word nooit moe van het gevoel om te winnen. Dit is echt ongelooflijk. Het voelt zo goed om opnieuw eens een winnaar te zijn."


  Een halfjaar geleden leek Cavendish geen nieuwe ploeg meer te vinden voor dit seizoen. "Sommige mensen dachten dat ik niet meer kon winnen, maar Patrick Lefevere geloofde er wel in en daar ben ik heel dankbaar voor."


  "Ik heb de voorbije jaren heel wat meegemaakt. Het is emotioneel om weer te winnen en mijn ploegmaats na de streep te kunnen omhelzen."

   

  "Het maakt me supertrots dat Fabio Jakobsen hier ook bij betrokken was. Hij werkte in de finale op kop van het peloton, ongelooflijk na wat hij heeft meegemaakt. Deze ploeg is een familie en ik ben dolblij dat ik hier deel van kan uitmaken."

  Het maakt me supertrots dat Fabio Jakobsen hier ook bij betrokken was. Hij werkte in de finale op kop van het peloton, ongelooflijk na wat hij heeft meegemaakt.

  Cavendish gaat over Philipsen in de slotmeters:

  Mevrouw Cavendish, Peta Todd, reageert euforisch na de zege van haar man:

  (Ex-)collega's feliciteren Mark Cavendish:

  Cavendish: "Terug zege behalen met de Wolfpack is droom die uitkomt"