Vandenbempt over "onwerkbare situatie" bij Antwerp: "D'Onofrio houdt club in zijn greep"

  Paul Gheysens en Luciano D'Onofrio.

  Peter Vandenbempt koos in Extra Time voor de problemen bij Antwerp als zijn Moment van de Week. De voetbalcommentator van Sporza ziet dat de oudste club van het land een woelige week achter de rug heeft gehad. "Het is bijna een mirakel dat Antwerp zo goed heeft gepresteerd dit seizoen."

  "Tackle met drie voeten vooruit"

  Peter Vandenbempt zag hoe Antwerp van de hemel naar de hel ging op korte tijd."Twee weken geleden stond Antwerp on top of the world na de zege bij Club Brugge. Twee weken later is het een heel ander verhaal na de fel becommentarieerde nederlaag bij Anderlecht op maandag en de uithaal van voorzitter Paul Gheysens op woensdag."

   

  "Die liet optekenen in HLN dat hij het defensief voetbal dat Frank Vercauteren zijn ploeg had laten spelen volledig verkeerd vond. Dat een voorzitter zich op dergelijke manier uitlaat over het werk van zijn trainer en bij uitbreiding over het werk van zijn sportief directeur, is eigenlijk een tackle met drie voeten vooruit."

   

  "Zaterdag stond er in Gazet van Antwerpen dan een lang artikel van vier pagina's, dat onder de radar bleef", gaat Vandenbempt voort. "Dat artikel legt eigenlijk haarfijn uit hoe het voorbije jaar een zeer turbulent jaar is geweest bij Antwerp."

   

  "Het gaat aan de ene kant over de "clan Luciano D'Onofrio" en aan de andere kant van het spectrum zitten mensen die de club op een andere manier willen runnen. Het artikel is het resultaat van een lang onderzoek en het hangt een bijzonder negatief beeld op van de interne werking van Antwerp."

  Twee weken geleden stond Antwerp on top of the world na de zege bij Club Brugge. Twee weken later is het een heel ander verhaal.

  "D'Onofrio heeft de club in een wurggreep"

  Wat is er precies aan de hand? Vandenbempt legt uit: "Luciano D'Onofrio verdient veel erkenning voor de manier waarop hij Antwerp op korte tijd naar de top van ons voetbal heeft gebracht, maar nu houdt hij de club in zijn greep."

   

  "Hij heeft een paar luitenanten geplaatst in de club zoals teammanager Frédéric Leidgens, die er tijdens de winterstop voor gezorgd zou hebben dat een paar spelers tegen het advies van de club in op reis zijn geweest en daardoor in quarantaine moesten."

   

  "Nog veel straffer: Luciano D'Onofrio - die het niet zo nauw neemt met de coronamaatregelen - is een soort superverspreider geweest van het coronavirus binnen de club. Hij deed daar achteraf dan wat lacherig over. "Ik heb jullie allemaal wat immuniteit gegeven", zei hij toen."

   

  "Het is een onwerkbare situatie. Paul Gheysens staat daar nu en moet een keuze maken. Ook de supporters hebben zich geroerd met een open brief en vragen Gheysens om op te treden. De club wil vooruit. Ik ben benieuwd welke kant het zal uitgaan."

  Het is een onwerkbare situatie. Paul Gheysens staat daar nu en moet een keuze maken.

  Paul Gheysens.

  "Bijna een mirakel dat Antwerp zo goed heeft gepresteerd"

  Kwam de informatie in het artikel in GVA uit de club zelf? "Blijkbaar niet", weet Vandenbempt. "Er is binnen de club grote onvrede dat het op dit moment naar buiten is gekomen. Vandaag kwam ook een officieel communiqué van de club, waarin alles in grote lijnen wordt ontkend. Maar niemand gelooft dat."

   

  "Paul Gheysens bevindt zich in een soort spagaat-positie. Hij heeft lang gedacht dat het zichzelf zou oplossen. Maar als ik dit allemaal lees, dan is het bijna een mirakel dat Antwerp zo goed heeft gepresteerd dit seizoen."

  Als ik dit allemaal lees, dan is het bijna een mirakel dat Antwerp zo goed heeft gepresteerd dit seizoen.

  De passage over Antwerp in Extra Time: