Vandoorne blijft nu wel op de baan en triomfeert in E-Prix van Rome

  Vandoorne pakt in Rome zijn eerste zege van het seizoen.

  Een dag na zijn crash heeft Stoffel Vandoorne zich met verve herpakt in Rome. Hij won er de tweede E-Prix van het weekend en pakt zo zijn eerste zege van het jaar in de Formule E. In de WK-stand maakt hij een stevige sprong van 15 naar 4.

  Het is al een bewogen weekend geweest voor Stoffel Vandoorne. Gisteren mocht hij in de eerste van de twee E-Prixs in Rome vanop de pole starten, maar onze landgenoot parkeerde zijn wagen in het slot tegen een muur.

   

  Vandaag had de Belg, die naar de 15e plek in de WK-stand was teruggezakt, dan ook heel wat goed te maken in de tweede race van het weekend. Vandoorne reed deze ochtend in de kwalificaties naar de 4e tijd en ging deze middag voortvarend van start.

   

  Na een knappe race slaagde hij erin al zijn concurrenten achter zich te houden. Goed voor de winst in Rome en zijn eerste seizoenszege in de Formule E. Achter hem werd Alexander Sims van Mahindra Racing tweede, Pascal Wehrlein kon in zijn Porsche profiteren van de diskwalificatie van Norman Nato om op het podium te komen.

   

  Door zijn overwinning brengt Vandoorne zichzelf ook opnieuw tussen het volk bovenaan de WK-stand. Hij springt weg van zijn 15e plaats en staat na 4 E-Prixs 4e in de tussenstand. Binnen twee weken trekt het Formule E-circus naar Valencia voor de volgende twee grote prijzen.

  Vandoorne: "Een weekend vol emoties"

  "Dit doet goed, zeker na wat er gisteren is gebeurd", vertelde Vandoorne na afloop, met verwijzing naar zijn crash van zaterdag. "Ik had vertrouwen in de wagen, haalde in wanneer het kon en het team paste een uitstekende aanvalsstrategie toe. Daardoor kon ik het verschil met Alex Sims vasthouden."

   

  Zeven minuten voor het einde van de race kwam de safety car opnieuw de baan op. "Je weet dan nooit wat je kan verwachten. Ik had nog mijn 'fan boost' achter de hand die ik in de slotronde heb gebruikt om mijn positie te verdedigen."

   

  "Het was niet gemakkelijk nadat ik even in een bepaalde comfortzone had rondgereden, maar ik moest gewoon scherp blijven en geen fouten maken. Het was een weekend vol emoties met de Super Pole en de ontgoochelende wedstrijd van gisteren, maar uiteindelijk voelt het super om nu te winnen."

  VIDEO: Vandoorne pakt de zege in Rome

  Kalender Formule E
  datum plaats winnaar
  26/02 Riyad (SAr) De Vries (Mercedes)
  27/02 Riyad (SAr)
  Bird (Jaguar)
  10/04 Rome (Ita) Vergne (DS Techeetah)
  11/04 Rome (Ita) Vandoorne (Mercedes)
  24/04 Valencia (Spa) De Vries (Mercedes)
  25/04 Valencia (Spa) Dennis (BMW)
  08/05 Monaco Da Costa (DS Techeetah)
  19/06 Puebla (Mex) Di Grassi (Audi)
  20/06 Puebla (Mex) Mortara (Rokit)
  10/07 New York (VS) Günther (BMW)
  11/07 New York (VS) Bird (Jaguar)
  24/07 Londen (Eng) Dennis (BMW)
  25/07 Londen (Eng) Lynn (Mahindra)
  14/08 Berlijn (Dui) Di Grassi (Audi)
  15/08 Berlijn (Dui) Nato (Rokit)
  Stand Formule E
    rijder auto punten
  1. Nyck de Vries (Ned) Mercedes 99
  2. Edoardo Mortara (Zwi) Rokit 92
  3. Jake Dennis (GBr) BMW 91
  4. Mitch Evans (Aus) Jaguar 90
  5. Robin Frijns (Ned) Envision 89
  9. Stoffel Vandoorne Mercedes 82

  Het is al een bewogen weekend geweest voor Stoffel Vandoorne. Gisteren mocht hij in de eerste van de twee E-Prixs in Rome vanop de pole starten, maar onze landgenoot parkeerde zijn wagen in het slot tegen een muur.

   

  Vandaag had de Belg, die naar de 15e plek in de WK-stand was teruggezakt, dan ook heel wat goed te maken in de tweede race van het weekend. Vandoorne reed deze ochtend in de kwalificaties naar de 4e tijd en ging deze middag voortvarend van start.

   

  Na een knappe race slaagde hij erin al zijn concurrenten achter zich te houden. Goed voor de winst in Rome en zijn eerste seizoenszege in de Formule E. Achter hem werd Alexander Sims van Mahindra Racing tweede, Pascal Wehrlein kon in zijn Porsche profiteren van de diskwalificatie van Norman Nato om op het podium te komen.

   

  Door zijn overwinning brengt Vandoorne zichzelf ook terug tussen het volk bovenaan de WK-stand. Hij springt weg van zijn 15e plaats en staat na 4 E-Prixs 4e in de tussenstand. Binnen twee weken trekt het Formule E-circus naar het Spaanse Valencia voor de volgende twee grote prijzen.