Primoz Roglic verkent daags na Baskenland-triomf de Tour-tijdrit in de regen

  Een vlijtige Roglic wilt dit jaar in de Tour niets aan het toeval overlaten.

  Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, moet Primoz Roglic gedacht hebben. De Sloveense rondekampioen ging daags na zijn gewonnen Ronde van het Baskenland rit 20 van de komende Tour - een tijdrit - al eens verkennen. Niet toevallig, want vorig jaar snoepte Tadej Pogacar hem de eindzege nog af in de beslissende tijdrit.

  Het zit wellicht in ieders geheugen gegrift: de onwaarschijnlijke ontknoping in de Tour de France van vorig jaar. Primoz Roglic begon met een bonus van 57 seconden aan de beslissende tijdrit naar La Planche des Belles Filles, maar stortte volledig in.

   

  Hij zag een ontketende Tadej Pogacar de rollen nog omdraaien. Uiteindelijk verloor een ontredderde Roglic de Tour met 59 seconden op zijn landgenoot.

   

  Maar een gewaarschuwd man is er twee waard. Roglic won zaterdag met groot machtsvertoon de Ronde van het Baskenland en ging vandaag alweer stevige trainingsarbeid verrichten, met het oog op de Tour van komende zomer.

   

  Dat deed hij op het parcours van rit 20: een tijdrit van 31 kilometer tussen de wijnranken in de bordeauxstreek. De regen deerde de Sloveen, die werd bijgestaan door ploegleider Grischa Niermann, duidelijk niet.