De Caigny schenkt Red Flames kleurloze oefenzege tegen Ierland

  De Caigny maakte de enige goal van de partij.

  De Red Flames hebben na drie nederlagen op een rij nog eens kunnen winnen. De Belgen konden niet echt overtuigen tegen Ierland, maar een doelpunt van Gouden Schoen Tine De Caigny was voldoende voor de overwinning. Het was voor de Flames de eerste zege van het kalenderjaar.

  Na nederlagen tegen Nederland, Duitsland en Noorwegen mocht het voor de Flames niet mislopen tegen Ierland, het nummer 31 op de FIFA-ranking. De Belgen waren favoriet en begonnen in het Koning Boudewijnstadion ook goed met een goal in het openingskwartier.

   

  Gouden Schoen Tine De Caigny was het snelst bij een goeie vrije trap van Anderlecht-ploegmaat De Neve en werkte af. De Neve moest enkele minuten later wel al geblesseerd naar de kant. Lenie Onzia kwam haar vervangen.

   

  Maar wie na de openingsgoal gehoopt had op een doelpuntenfestival kwam thuis van een kale kermis. Aanvallend stokte de machine van de Flames. Er waren nog grote kansen voor De Caigny en Wullaert, maar de bal wou er niet in tegen de stugge Ieren.

   

  De verdediging van de Belgen was wel bij de les, maar de Ieren kwamen er vooral in de 2e helft af en toe gevaarlijk uit. Doelvrouw Odeurs moest twee keer hoognodig redding brengen. Zo konden de Flames de nul houden en voor het eerst in 2021 nog eens van de zege proeven.

  Janice Cayman is recordinternational

  Janice Cayman speelde vanavond haar 111e interland voor de Red Flames en evenaarde zo recordinternational Aline Zeler. De aanvalster van Lyon maakte de 90 minuten vol. 

   

  De 32-jarige Antwerpse debuteerde op 28 oktober 2007 voor de Red Flames in een duel tegen Duitsland. Ze maakte de opgang van de Belgische voetbalvrouwen mee en was een belangrijke pion in het team dat zich voor het eerst plaatste voor een EK in 2017.