Kompany: "Rustig blijven", Clement: "Wrede avond", Vormer: "2 klotegoals"

  Vincent Kompany

  De topper tussen Anderlecht en Club Brugge is uitgedraaid op een zege voor de Brusselaars. Een levensbelangrijk zege voor Anderlecht en niet meer dan een smetje op het blazoen van Club Brugge. Toch bleek vooral uit de reactie van Ruud Vormer dat de eer altijd meespeelt in dit duel.

  Kompany: "Zelfs een clown stopt de progressie van deze groep niet"

  Vincent Kompany bleef rustig en prees zijn spelers na de ommekeer tegen Club Brugge. "Ik ben blij voor de jongens. Ik kan ze zelfs geen klein beetje verwijten op hun ingesteldheid. Ze hebben het verdiend. We moeten respect hebben voor overwinningen en dat willen we  niet verstoppen. De jongens mogen tevreden zijn, maar morgen gaan we opnieuw werken." 

   

  Anderlecht boog tegen de verwachting in de 0-1 nog om. "Dat is een beetje de rode draad doorheen ons seizoen. We hebben altijd een reactie getoond, of het nu tijdens de match was of tijdens de week. Dat is het voordeel van het werken met een jonge groep. Het zijn jongens die zich altijd opnieuw kunnen opladen voor deze momenten." 

   

  "Ik blijf er rustig bij", zei de coach. "We hebben een wedstrijd gewonnen. Dat is leuk voor de supporters en voor de spelers, maar het werk is nog niet af." 

   

  De prestaties van Anderlecht tegen de andere ploegen die voorlopig op een Play-off I-plaats staan, zijn veelbelovend: 15 op 18. "Daar kruipt veel werk en energie in. Dit blijft een ploeg van progressie. Je kan iemand verkleed als clown aan het stuur van deze ploeg zetten, dan stop je hun progressie nog niet. De jongens worden elke dag beter. Mijn rol is om die progressie te versnellen." 

   

  Kijkt Kompany straks naar Beerschot-Oostende? "Uit interesse. Ik heb uit mijn loopbaan geleerd dat ik niet te veel moet hopen op het falen van anderen. We moeten naar onszelf kijken. We waren eigenlijk al afgeschreven omdat we tegen Antwerp en Club moesten. We hebben nu 6 op 6, ik wil 9 op 9 halen."

  We hebben een wedstrijd gewonnen. Dat is leuk voor de supporters en voor de spelers, maar het werk is nog niet af.

  Vincent Kompany

  Clement: "Al veel mooie avonden als coach, dit was een wrede"

  Philippe Clement moest de nederlaag nog wat verwerken meteen na de match. "Je weet dat je tegen een Anderlecht speelt dat in een goede flow zit en dat op Antwerp dominant is geweest en goed speelde. We kwamen naar hier met de bedoeling om ze niet in hun spel te laten komen en hoog druk te zetten. Dat doen we 70 minuten heel goed." 

   

  "Je bent de ploeg die de bal heeft, die de kansen creëert en je geeft niks weg. Dan krijg je dat doelpunt tegen waarbij we verdedigende fouten maken en daarna slikken we nog een afstandsschot dat een rare curve krijgt." 

   

  "Dan sta je hier met een heel slecht gevoel. Dit is een wedstrijd die je normaal moet winnen. Ik heb al veel mooie avonden gehad als coach, dit is dan een van de wrede avonden. Je verdient meer, maar krijgt uiteindelijk niks en dat is heel zuur", sakkerde de coach van Club Brugge. 

   

  "Ik ga niet over individuele spelers spreken. Dat zullen we wel in de groep doen. Je wist dat die actie ging gebeuren bij de 1-1. Ervoor hebben we die acties er goed uitgehaald. De 2-1 was een heel rare curve. We hadden eerst het gevoel dat hij afweek op een speler van ons, maar nu hoor ik zeggen dat dat niet het geval was. Misschien slecht geraakt, maar voor hem goed geraakt." 

   

  Er kwam in elk geval niet echt een Brugs antwoord. "De tijd werd natuurlijk heel kort. Je gooit er nog een paar frisse jongens in omdat er een aantal jongens heel vermoeid waren en je hoog wil pressen. Anders blijft Anderlecht de bal achterin rondspelen. We hebben te weinig gevaar kunnen creëren, maar het was ook kort dag."

  Je verdient meer, maar krijgt uiteindelijk niks en dat is heel zuur.

  Philippe Clement

  Vormer: "We geven twee klotegoals weg"

  Club Brugge-aanvoerder Ruud Vormer was het meest duidelijk in zijn bewoordingen na de match.

   

  "Tegen Anderlecht wil je altijd winnen. Iedereen die van Club Brugge houdt, wil van Anderlecht winnen. Daarom baal ik zo. We hadden alles in handen en dan geven we twee klotegoals weg en sta je opeens met lege handen."