Neuville vult zijn tank met vertrouwen door zege in Sanremo

  Thierry Neuville en zijn co-piloot Martijn Wydaeghe hebben de Rally van Sanremo gewonnen. De Belgen stonden op het hoogste trapje van een Hyundai-podium. De rally geldt als een testevent voor de WRC-rally in Kroatië later deze maand.

  Nog voor de rally goed en wel gestart was keek Ott Tänak al tegen een achterstand aan. Net voor de start stak er een probleem de kop op, waardoor de Est zich een minuut te laat aan de start aanbood, wat hem tien seconden straftijd kostte. Tänak won wel de eerste twee ritten, de derde was voor Neuville. 

   

  Op zijn beurt kreeg Neuville tien seconden straftijd nadat er een probleem was met een ventiel van een band. Na de reparatie kwam ook Neuville een minuut te laat aan de start. 

   

  Ook in de tweede ronde van drie ritten won Tänak twee ritten en Neuville één. Neuville kwam evenwel aan de leiding nadat hij in de zesde rit 6"2 sneller was dan Tänak.     

   

  Met een kleine voorsprong begonnen Neuville en Wydaeghe aan de lange afsluitende klassementsrit. De Belgen waren daarin nipt sneller dan Tänak en Järveoja.     

   

  De Rally van Sanremo is een testwedstrijd in aanloop naar de Rally van Kroatië eind deze maand. De vijf deelnemende WRC's reden op hetzelfde parcours als de rijders in het Italiaanse kampioenschap, maar kwamen alleen zondag in actie.