EK roeien: Van Zandweghe eindigt 2e in B-finale, De Loof/Claeys 2e in C-finale

  Niels Van Zandweghe kwam alleen in actie in Varese, omdat zijn vaste partner Tim Brys ziek was.

  Niels Van Zandweghe heeft voor de beste prestatie gezorgd op het EK roeien in Varese (Ita). De 25-jarige Belg eindigde 2e in de B-finale in de lichte skiff, goed voor een 8e plaats totaal. In de C-finale van de dubbeltwee legden Pierre De Loof en Ruben Claeys eveneens beslag op de 2e plaats,  daarmee werden ze 14e in de eindstand.

  Van Zandweghe startte in Varese bij afwezigheid van zijn zieke ploegmakker Tim Brys in de lichte skiff. Het duo neemt deze zomer in de lichte dubbeltwee deel aan de Olympische Spelen.

   

  Vrijdag werd Van Zandweghe 3e in zijn reeks, waarna hij moest herkansen. Daarin werd hij zaterdag ook 3e, terwijl alleen de top 2 doorstootte naar de A-finale (top 6). Van Zandweghe moest vanochtend 4 seconden toegeven op de Kroaat Rajko Hrvat.

  Het duo Pierre De Loof en Ruben Claeys kwam vrijdag ook niet verder dan de 3e plaats in de reeksen. In de herkansingen diezelfde dag kwam er ook een 3e plaats uit de bus, waardoor ze naar de plaatsingswedstrijden voor 13 tot 24 werden gezet.

   

  Zaterdag eindigden ze 2e in hun reeks, goed voor de C-finale. Daarin was de 2e plaats opnieuw hun deel. De Noren Kristoffer Brun/Are Strandli waren vandaag beter. 

   

  De Loof en Claeys mikten op een top 12, ze hoopten in Varese de bond te overtuigen om hen te selecteren voor de laatste olympische kwalificatierace in Luzern (15-17 mei).