MotoGP-kampioen Marc Marquez krijgt groen licht voor comeback

  Marc Marquez is zesvoudig wereldkampioen in de MotoGP.

  Marc Marquez heeft groen licht gekregen om opnieuw te mogen racen in de MotoGP. De Spanjaard brak zijn arm in de eerste race van het seizoen in 2020, waarna hij een maandenlange revalidatie voor de boeg had. Volgende week staat Marquez aan de start van de GP in Portugal.

  Marc Marquez (28) heeft een moeilijk jaar achter de rug. De zesvoudig wereldkampioen MotoGP brak zijn arm in de eerste race van het seizoen in 2020. Een ellenlange strijd tegen de blessure volgde, waarbij de Spanjaard tot 3 keer toe onder het mes ging.

   

  Aan doorzettingsvermogen geen tekort bij Marquez. Hij probeerde vorig seizoen al terug te keren, maar de blessure eiste zijn tol. Na enkele pogingen om te racen besliste hij vorig jaar dat 2021 het jaar van zijn comeback werd. Volgende week zondag staat de Spanjaard met zijn Honda aan de start in Portugal, de 3e GP van het seizoen.

   

  "Ik ben erg tevreden", opent de Spanjaard op Twitter. "Gisteren bezocht ik de dokters, die gaven me groen licht om terug te keren in de competitie. Het waren 9 moeilijke maanden met veel ups en downs, maar voortaan kan ik weer genieten van mijn passie!"

  Marquez deelt het heuglijke nieuws op Twitter: