Volleybalclub Lindemans Aalst haalt oude bekende Robin Overbeeke terug

  Overbeeke werd al verkozen tot volleybalspeler van het jaar in zijn vorige passage bij Aalst, toen Asse-Lennik.

  De Nederlandse volleyballer Robin Overbeeke (32) keert na zijn Franse avontuur terug naar "zijn" volleybalclub Lindemans Aalst. De hoofdaanvaller ondertekent er een contract voor twee seizoenen.

  Robin Overbeeke speelde tussen 2011 en 2016 al voor Aalst, toen Asse-Lennik. De volleyballer werd er individueel en collectief gelauwerd voor zijn prestaties.

   

  Hij werd verkozen tot Speler van het jaar in 2015 en ook met zijn team behaalde hij een karrenvracht aan sportieve successen: de Beker van België en de Supercup in 2015, 2x vicelandskampioen, 2x Champions League-Final 12 in het seizoen 2015-2016 en de halve finale van de CEV Cup.

   

  Na het seizoen 2015-2016 vertrok de Nederlander naar de Franse competitie. Hij speelde er voor Nantes, Nice en Parijs.

   

  Begin vorig jaar sloeg het noodlot toe en scheurde hij zijn achillespees. Na een lange revalidatie in België kwam de Nederlander weer in competitie bij de zuiderburen van Ajaccio, dat hem leende van Paris Volley.

   

  Ondanks meerdere aanbiedingen in Frankrijk en ook van diverse Belgische Liga A-clubs koos de 32-jarige volleyballer opnieuw voor Lindemans Aalst. Hij vindt er volgend seizoen ook zijn oude ploeggenoot Seppe Baetens terug. Het duo veroverde samen de beker in 2015.

  "Hij kan onze jonge talenten met ervaring ondersteunen"

  CEO Pascal Debels: “Het voltallige bestuur en ikzelf zijn super gelukkig met de transfer van Robin. Robin is steeds in onze harten en gedachten blijven zitten."

   

  "Het wederzijdse respect is altijd zeer groot gebleven en ik was ervan overtuigd dat er ooit een moment zou komen dat we terug samen voor de sportieve successen zouden gaan"

   

  "Samen met Seppe Baetens en Simon Van de Voorde gaan onze 3 “dertigers” de jonge talenten kunnen ondersteunen met hun ervaring en zo iedereen naar een hoger niveau tillen."