Topavond voor Zion Williamson, 50 punten voor Tatum en LaVine

  Zion Williamson (1) is de jonge vedette van de New Orleans Pelicans.

  Het Amerikaanse basketbalfenomeen Zion Williamson heeft gisteravond voorlopig de beste match van zijn carrière gespeeld: de 20-jarige power forward nette 37 punten, pakte 15 rebounds en deelde 8 assists uit. Zo voerde hij zijn Pelicans naar de zege tege de 76ers (101-94).

  Williamson zag in zijn vorige duel tegen Brooklyn een einde komen aan een reeks van 25 opeenvolgende matchen met minstens 20 punten en 50 procent "shooting".

   

  Tegen Philadelphia ging hij door op zijn elan: hij kwam 2 punten tekort voor een recordscore, maar 15 rebounds zijn wel een persoonlijk record, de 8 assists een evenaring en hij zette 15 van 28 (ook een recordaantal) veldpogingen om. 14 van zijn punten vielen in het slotkwart.

   

  En hij deed dat niet tegen de minste: Philadelphia is de 2e in de Eastern Conference en Joel Embiid is een kandidaat-MVP. Embiid bleef steken op 14 punten (minder dan de helft van zijn gemiddelde van 29.9).

  50 punten en meer voor Tatum en LaVine

  Nog opvallende cijfers kwamen van de hand van Jayson Tatum, die voor Boston 53 punten maakte, een PR, tegen Minnesota. Na een verlenging wonnen de Celtics met 145-136.

   

  Ook Zach LaVine rondde de kaap van 50 punten. Hij verloor wel met Chicago tegen Atlanta (120-108).