Vader Herwig De Bruyne over onderhandelingen zonder makelaar: "Ook nieuw voor City"

  Kevin De Bruyne verbindt zijn toekomst aan Manchester City.

  Er was deze week witte rook boven het Etihad Stadium: Kevin De Bruyne (29) ligt nu tot 2025 onder contract bij Manchester City. Vader Herwig De Bruyne is trots over het akkoord tussen de Engelse grootmacht en zijn zoon, die nota bene de onderhandelingen zelf gevoerd heeft.

  "In het contract staat alles wat Kevin vooropgesteld had", vertelt Herwig De Bruyne aan Sporza over het nieuwe en verbeterde contract van de draaischijf bij Manchester City.

   

  "Dit is zeker en vast een blijk van respect voor Kevin. Voor hem komt het sportieve altijd op de eerste plaats en we waren tot de conclusie gekomen dat dit een van de beste opties voor zijn verdere carrière was."

   

  "Kevin is gelukkig bij City en dat geldt ook voor zijn gezin. Iedereen is er gelukkig. Dat maakt zo'n verlenging gemakkelijk. Of toch gemakkelijker."


  De manier waarop het akkoord tot stand is gekomen, is opmerkelijk. Kevin De Bruyne werkt al even niet meer samen met zijn makelaar Patrick De Koster en nam de gesprekken met City voor zijn rekening.

   

  "Kevin vertelde dat hij de onderhandelingen zelf wilde voeren. Doe maar als je dat wil, hebben wij hem gezegd."

   

  "Hij vroeg ons door een gebrek aan tijd om soms eens iets op te zoeken of te controleren, maar hij zei zelf waar hij naartoe wilde. Wij hebben hem de gevraagde info gegeven en zo kon hij zelf beslissen."

   

  Zo illustreerde de goudklomp van City zijn belang voor de topclub met een data-analyse. "Jezelf ophemelen is makkelijk, maar als onafhankelijke bronnen met dezelfde conclusies komen, dan weet je waar je mee bezig bent."

  Kevin vertelde dat hij de onderhandelingen zelf wilde voeren. Doe maar als je dat wil, hebben wij hem gezegd.

  Vader Herwig De Bruyne

  Vader Herwig De Bruyne (archief) op het WK in Brazilië 2014.

  "Alles was meteen transparant in beide richtingen"

  Vader Herwig De Bruyne zat zelf niet mee om de tafel met Manchester City. "Neen, ook al niet door de coronabeperkingen. Zo heb ik Kevin sinds 1 maart vorig jaar niet meer gezien. Alles gaat via e-mail, telefoon en andere kanalen."

   

  Ook een makelaar werd niet in het spelletje betrokken. "Door corona ging alles niet zo vlot en voor City waren rechtstreekse onderhandelingen met een speler ook iets nieuws."

   

  "Maar als je met cijfers komt, dan beseffen zij ook wel dat ze gesprekken voeren met iemand die weet waar hij over spreekt. De cijfers waren niet uit de lucht gegrepen."

   

  En ook over makelaarsvergoedingen hoefde niet gediscussieerd te worden. "Er was geen derde partij en dat maakte het makkelijker."

   

  "Je komt beter overeen met z'n tweeën dan met z'n drieën. Alles was meteen transparant in beide richtingen. Dan weten clubs en spelers waar ze staan."