Florentino Perez officieel kandidaat voor nieuw mandaat als Real-voorzitter

    Onder Perez won Real al 5 keer de Champions League.

    Florentino Perez is officieel aangeduid als kandidaat-voorzitter van Real Madrid. De Koninklijke bevestigde dat nieuws vrijdag. Perez gaat daarmee voor een derde mandaat op rij, een vierde in totaal.

    Sinds 2 april kunnen kandidaten zich melden. Ze hebben daarvoor de tijd tot 12 april. Indien, zoals wordt verwacht, Perez geen tegenkandidaat krijgt, zal hij conform de clubstatuten binnen de drie dagen worden uitgeroepen tot nieuwe voorzitter.

     

    De 74-jarige Perez leidt de club van Thibaut Courtois en Eden Hazard sinds 2009. Hij is bezig aan zijn tweede mandaat, na herverkiezingen in 2013 en 2017 (telkens zonder tegenkandidaat). Tussen 2000 en 2006 bekleedde Perez de functie een eerste keer.