VIDEO: De strafste stoten van Fabio Jakobsen op een rijtje

  Fabio Jakobsen maakt vandaag zijn rentree na zijn zware val vorig jaar in de Ronde van Polen.

  Vandaag komt Fabio Jakobsen na een lange revalidatie weer in actie, voor de eerste keer sinds zijn zware val in de Ronde van Polen vorige zomer. Of de 24-jarige Nederlander meteen zal meesprinten in Turkije, valt nog af te wachten. Wij zetten zijn strafste stoten alvast nog eens op een rijtje.

  2018: Nokere Koerse is eerste zege bij Deceuninck-Quick Step

  In Nokere Koerse zagen we voor het eerst hoe Fabio Jakobsen een ferme sprint uit zijn benen kon toveren. In de Scheldeprijs deed de Nederlander zijn kunststukje nog eens over en ook in de openingsrit in de BinckBank Tour was het prijs.

  Nokere Koerse

  Scheldeprijs

  1e rit BinckBank Tour

  2019: Schot in de roos in de Vuelta

  Het seizoen nadien was het opnieuw prijs voor Jakobsen in Schoten, waar hij zijn tweede Scheldeprijs op zijn naam schreef. Wat later won hij de Nederlandse driekleur en aan het einde van het seizoen schoot hij raak in de 4e en 21e rit in de Ronde van Spanje, voor Sam Bennett.

   

  Ook in de Ronde van Turkije pakte Jakobsen een rit mee, hij houdt dus goede herinneringen over bij zijn rentree in Turkije.

  Scheldeprijs

  4e rit Vuelta

  21e rit Vuelta

  2020: GP Jean-Pierre Monseré

  Het dramatische jaar 2020 kende wel een uitstekende start voor Jakobsen, die de GP Jean-Pierre Monseré op zijn naam schreef. Ook in de Algarve en in Valencia won de Nederlander een rit. De eerste rit in de Ronde van Polen, dat verhaal kent u. Jakobsen werd als eerbetoon als winnaar van de rit aangeduid.

  GP Jean-Pierre Monseré

  2021: Ronde van Turkije

  Vandaag start de Nederlandse sprinter in de Ronde van Turkije, waar hij zijn langverwachte comeback zal maken. "Ik ben er zeker van dat hij weer zal meedoen voor de zege", zei ploegdokter Yvan Vanmol enkele dagen geleden. 

   

  Jakobsen zelf blijft realistisch. "Opnieuw koersen is één iets, winnen is iets anders. Daar helpt de ploeg me bij. Ze zeggen dat er geen druk is en dat ik tijd heb", klinkt het. 

   

  "Ik zal de eerste dagen wellicht proberen te helpen, maar als ik goed genoeg ben om te winnen, dan zal ik mijn hand opsteken."

  Vooruitblik Jakobsen Ronde van Turkije