3 types ballenrapers: het heethoofd, het tactisch meesterbrein en de posterboy

  Charles De Ketelaere: van ballenjongen tot Rode Duivel.

  Gisterenavond ging het filmpje van de boze Ajax-ballenraper de wereld rond. Het is niet de 1e keer dat een ballenjongen of ballenmeisje voor opschudding zorgt in de voetbalwereld. Ontdek hieronder enkele beruchte acties van de ballenraper als heetfoofd, tactisch meesterbrein of posterboy.

  Het heethoofd:

  Tijdens Ajax-Roma kreeg Ricardo Calafiori het aan de stok met een ballenjongen. De Italiaan mocht inwerpen, maar hoefde de eerste bal niet. De tweede kreeg hij naar zijn hoofd geslingerd.

   

  Dat het potje van de ballenjongen overkookte, is geen unicum. Onze landgenoten Eden Hazard, Jan Vertonghen en Sylvio Proto maakten al kennis met het heethoofd. Ook Ronaldo en Messi hadden minder succes met een ballenjongen.

  Het tactische meesterbrein:

  Naast enkele heethoofden zijn er ook een hele resem pientere ballenrapers langs de lijn terug te vinden. Tottenham kon al 2x scoren door het snelle denkwerk van hun 12e man. Al was het de 1e keer wel door een "Fulham-ball-boy"...

   

  De ballenraper van de Kaizer Chiefs ging nog een stapje verder. Hij gooide een bal het veld op zodat de aanval van de tegenstanders een halt toegeroepen werd. Het was naar eigen zeggen "een vergissing".

   

  Ook doelmannen konden al profiteren van de helpende hand van het tactische meesterbrein. Zo ging de keeper van China voor een penalty in topoverleg met de ballenjongen. Een goede zet, zo bleek.

   

  In het amateurvoetbal kon de ballenraper niet rekenen op een doelman van het kaliber Wang Dalei, dus stak hij zelf maar de handen uit de mouwen. Dat mag je zeer letterlijk nemen ...

  De posterboys:

  Enkele ballenjongens konden een vervolg breien aan hun passage op het voetbalveld. Onder andere De Ketelaere, Turan, Guardiola, Foden, Kovacic, Hudson-Odoi en voormalig Ajax-geweld Van de Beek en De Ligt keerden later terug als speler.