Toni Nadal neemt tennistalent Félix Auger-Aliassime onder zijn vleugels

  Toni en Rafael Nadal stopten hun samenwerking in 2017.

  Toni Nadal keert terug in het tenniscircuit. De 60-jarige oom van Rafael Nadal trok zich in 2017 terug, maar zal zich nu ontfermen over de 20-jarige Canadees Félix Auger-Aliassime. Maar als zijn nieuwe poulain de Spaanse grootmacht in de ogen moet kijken, zal nonkel Toni zijn zitje niet opnemen.

  Over Félix Auger-Aliassime, 20 jaar en de nummer 22 van de wereld, wordt veel goeds gezegd en geschreven. Dat weet ook Toni Nadal, die een aanbod kreeg van het Canadese diamantje.

   

  Nadal nodigde Auger-Aliassime uit voor een proefperiode in de Rafa Nadal Academy op Mallorca en de samenwerking zal vanaf komend weekend in Monte Carlo in de praktijk worden omgezet.

   

  "Ik blijf directeur van de Academy en kan samenwerken met een speler die grote ambities koestert. Dat is een uitdaging", legt Toni Nadal uit in de Spaanse krant Marca.

   

  De oom van Rafael Nadal stopte in 2017 als coach en mentor van zijn uitermate succesvolle neef. Samen wonnen ze 16 grandslamtoernooien.

   

  "Als Félix nu tegen Rafa moet spelen, dan zal ik niet plaatsnemen op de bank. Dat doe ik uit respect voor beide spelers en omdat ik nog altijd de directeur ben van de tennisschool. Ik blijf werken voor Rafa en ik blijf zijn nonkel."

   

  "Maar als Rafa dan toch moet verliezen, dan hoop ik dat het tegen Félix zal zijn. Ik hoop dat hij de toekomstige nummer 1 in het tennis zal zijn."

  Auger-Aliassime wordt een gouden toekomst voorspeld.