Red Flames kunnen de rug niet rechten in oefenpot tegen efficiënt Noorwegen

  Noorwegen was een maatje te sterk voor de Flames.

  De Red Flames hebben hun eerste van twee oefenmatchen verloren. Tegen Noorwegen, de nummer 11 van de wereld, werd het 0-2. Zondag komen de Flames nog eens in actie tegen Ierland.

  Flames verweren zich, maar Noorwegen is efficiënter

  Na nederlagen tegen Nederland (1-6) en Duitsland (2-0) waren de Red Flames gebrand op eerherstel tegen Noorwegen, de nummer 11 van de wereld.

   

  In het openingskwartier was het zoeken voor de Flames, die de wedstrijd moesten ondergaan tegen een dominant Noors elftal. Maar kansen konden ook de bezoekers niet meteen creëren.

   

  Na een betere periode van de Flames kreeg Missipo de beste kans om de score te openen, maar een knal met haar linker leverde geen eerste doelpunt voor het nationale team op. Ook Vanhavermaet lukte het niet.

   

  Dat brak de Belgische voetbaldames zuur op, want aan de overkant vloog de bal er wel in. En hoe. Een heerlijke vrije trap werd door Reiten in doel geknald. Goed voor de 0-1-ruststand.

   

  Het antwoord van de Flames na rust kwam er, maar de 18-jarige Eurlings miste een enorme kans op de gelijkmaker. De Noren waren alweer dat tikkeltje efficiënter en rondden een counter perfect af dankzij Utland: 0-2.

   

  Een derde nederlaag op een rij konden de Flames niet meer voorkomen. Zondag wacht Ierland, lukt het dan wel?

  Debutant Eurlings: "Een nuttig verlies"

  • Ives Serneels (bondscoach): "We hebben weinig weggegeven voor de 0-1, het is spijtig dat we zelf niet op voorsprong konden komen. De foutjes die we maakten, worden door zulke teams afgestraft. Maar ik ben tevreden met wat ik gezien heb van de nieuwe speelsters. Dat we nu drie keer op een rij verloren hebben? Niemand verliest graag, maar ik probeer het te plaatsen met wat we bezig zijn. Morgen opnieuw bespreken. We voelen dat we nog stappen moeten zetten op verschillende vlakken."
   
  • Hannah Eurlings (18, eerste basisplaats): "Ik was sowieso al blij om te mogen starten en mezelf langer dan 10 minuten te kunnen tonen. Maar het is balen dat we verloren. Ik heb er wel veel uit geleerd, het was een nuttig verlies. De Noren waren vinniger en efficiënter. Als wij sneller 1-1 kunnen maken, is het een totaal andere match. Op mijn gemiste kans na ben ik best wel tevreden."

  Lees ook: