Jumbo-Visma na baaldag in het Baskenland: "Dit is geen drama"

  Primoz Roglic is zijn leiderstrui in het Baskenland kwijt na gepoker van zijn team Jumbo-Visma. "Geen groot drama", zegt ploegleider Frans Maassen. "Nu moeten we hem terugpakken."

  Jumbo-Visma: "Wilden winnen met Vingegaard"

  Jumbo-Visma stuurde de Deen Jonas Vingegaard mee in een elitegroepje dat zou strijden om de zege. Vingegaard schaduwde Brandon McNulty, maar in het achtervolgende groepje zat wel kopman Primoz Roglic in de tang.

   

  De Sloveen keek toe hoe McNulty, concurrent voor de leiderstrui én ploegmakker van Tadej Pogacar, steeds meer zicht kreeg op de gele trui. Pogacar lachte in zijn vuistje, Jumbo-Visma zat met de handen in de haren.

   

  Uiteindelijk veroverde de Amerikaan, derde in de rituitslag, de leiderstrui en zette hij Roglic zelfs op 23 seconden. Vingegaard zelf greep naast de zege én het podium.
   
  "We hoopten op het einde dat we met Jonas de etappe konden winnen", zegt Roglic. "Hij reed erg goed vandaag. Als we nu de balans opmaken, denk ik dat we vandaag net aan de verkeerde kant van de streep zitten. Maar er liggen nog kansen."
   
  Ook ploegleider Frans Maassen vertelt hetzelfde verhaal. "We hoopten met Jonas de etappe te winnen. Maar het is geen groot drama dat we hier de trui verliezen. Nu moeten we er alles aan doen om die gele trui weer te veroveren."

  Pogacar: "Geen idee wat ze aan het denken waren"

  Tadej Pogacar wist niet goed wat hij moest denken van de tactiek van de gele brigade. "Ze hebben de trui verloren, dus ze hebben zeker fouten gemaakt.  Ik had geen idee wat ze aan het denken waren. Maar misschien is het net goed voor hen."

   

  Nieuwe leider McNulty:  "Ritwinst was op zich het doel vandaag, maar dat ik hier in de gele trui zou staan, had ik niet verwacht."

   

  "Ik ga er alles aan doen om de eindoverwinning over de streep te trekken, maar als ik het niet kan waarmaken, hebben we nog altijd Pogacar. Dat is een mooie uitgangspositie voor ons."

  Lees ook:

  Ronde van het Baskenland klassement

    naamploegresultaat
  1David GauduGFC3:05:42
  2Primož RoglicTJV+0
  3Alejandro ValverdeMOV+35
  4Adam YatesIGD+35
  5Tadej PogacarUAD+35
  6Jonas VingegaardTJV+35
  7Pello BilbaoTBV+1:03
  8Esteban ChavesBEX+1:05
  9Mikel LandaTBV+1:05
  10Mauri VansevenantDQT+1:55
  Ronde van het Baskenland
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1individuele tijdritHondarribia - Hondarribia7,5 kmRoglicRoglic
  2wegwedstrijdLeiza - Viana207,9 kmAlaphilippeRoglic
  3wegwedstrijdLaudio - Amurrio181,7 kmBilbaoRoglic
  4wegwedstrijdVitoria-Gasteiz - Zamudio185,6 kmMartínezRoglic
  5wegwedstrijdZamudio - Mallabia163,8 kmRodríguezEvenepoel
  6wegwedstrijdEibar - Arrate135,7 kmIzagirreMartínez