Komt Nina Derwael Simone Biles ook nog in Parijs 2024 tegen? "Eerst nog een tournee"

  Biles wist op de Spelen in Rio 4 gouden en 1 bronzen medaille te veroveren. Wat levert Tokio 2020 op?

  De Amerikaanse turnvedette Simone Biles zet na de Spelen in Tokio deze zomer wellicht toch nog geen punt achter haar carrière. Dat gaf de meervoudig wereld- en olympisch kampioene mee in een online meeting van Team USA. Sprintster Allyson Felix houdt het wel voor bekeken na de Spelen.

  De 24-jarige Biles kondigde 2 jaar geleden aan dat Tokio haar laatste Spelen zouden worden. De 5-voudige medaillewinnares (4 x goud, 1 x brons) van Rio vertelde toen dat de sport te veel van haar lichaam vroeg en dat de Spelen van Parijs 2024 te veraf waren.

   

  Toch is de kans niet volledig uitgesloten dat de concurrente van Nina Derwael in Frankrijk actief zal zijn, zij het dan op 1 toestel. Biles gaf, op een digitale mediadag van Team USA, aan dat haar Franse coaches Laurent en Cecile Landi haar hebben gevraagd om over 3 jaar ook naar Parijs te gaan. 

   

  "Momenteel ligt mijn focus volledig op de Spelen van Tokio", zei Biles. "Na de Spelen van Tokio gaan we met het team een tournee door de VS maken. Daar heb ik enorm veel zin in."

   

  "Wat ik daarna ga doen? Dat zien we dan wel weer. Cecile en Laurent komen uit Parijs en ze hebben me min of meer verplicht om in ieder geval als toestelspecialist terug te komen."

  Momenteel ligt mijn focus volledig op de Spelen van Tokio

  Simone Biles

  Voor sprintster Allyson Felix wordt Tokio wel laatste Spelen

  De 35-jarige Amerikaanse Allyson Felix zal komende zomer in Tokio wel haar laatste Olympische Spelen afwerken. Maar dat betekent daarom niet dat de 6-voudige olympische kampioene meteen na het toernooi een punt zal zetten achter haar loopbaan.

   

  Felix gaat dus mogelijk na Tokio nog wel even door, maar Parijs 2024 is voor haar te ver weg. "Ik zie mezelf niet nog een editie van de Spelen doen", zei Felix, die komende zomer voor de 5e keer naar de Spelen wil gaan.

   

  Door het sluiten van haar trainingscentrum wegens Covid-19 moest Felix op zoek naar een alternatieve voorbereiding op de Spelen. "Het was een constante uitdaging, we trainden op straat, we trainden op het strand, we gingen overal heen", herinnert de Amerikaanse zich. 

   

  "De gekste ervaring was het trainen in mijn buurt. Hardlopen had ik er al wel gedaan, maar ik had nog nooit op straat gesprint."

   

  De specialiste op de 200 en 400 meter heeft 6 olympische titels op zak en daarnaast 3 zilveren medailles. Tussen 2005 en 2019 veroverde de Amerikaanse ook nog 13 wereldtitels.

  Voor Felix worden het de 5e en laatste Spelen van haar carrière.