Axel Merckx over "klasbak" Philipsen: "Heeft ook talent voor klassieke werk"

  Jasper Philipsen had dorst na zijn sprintzege in de Scheldeprijs.

  Met een sterke sprint in de Scheldeprijs heeft Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) nog maar eens zijn potentieel getoond. Axel Merckx zag de 23-jarige spurtbom al vroeg ontluiken in zijn ploeg Hagens Berman Axeon. "Jasper is een klasbak", weet hij dan ook.

  Het panel van Extra Time Koers was onder de indruk van de overwinning van Jasper Philipsen in de Scheldeprijs. "Hij was heel sterk en heeft de jongens van Deceuninck-Quick Step toch verrast", zegt ex-renner Dirk De Wolf. "De Scheldeprijs is toch een beetje het WK voor de sprinters."

   

  Axel Merckx, die Philipsen zag ontbolsteren in zijn ploeg Hagens Berman Axeon, is niet verrast. "Hij is een klasbak", klinkt het. "Toen hij in 2018 bij ons reed, had hij al een enorme groeimarge. Hij won een etappe in de Baby Giro en in de ronde van Utah klopte hij de beste sprinters op hoogte."

   

  "In de eerste plaats is hij een sprinter, voor het klassieke werk moet hij nog ontwikkelen. Het talent heeft hij zeker - dat heeft hij in de Scheldeprijs nog eens bewezen - maar er moet nog veel aan gewerkt worden."

   

  "Jasper is natuurlijk heel snel. Ook Johan Museeuw en Tom Boonen waren sprinters in hun beginjaren. Maar of Philipsen zo ver zal raken, weet ik niet. Dat zal de toekomst moeten uitwijzen."

  Merckx: "Voor klassieke werk moet Philipsen nog ontwikkelen"

  Lees ook: