Wordt 2021 het jaar van de sportgame? Deze 3 zijn gloednieuw

  Rockets League komt nu ook op je smartphone

  Elk jaar verschijnt er wel een nieuwe editie van FIFA of NBA 2K. Vorige week werden er enkele sportgames aangekondigd die misschien iets minder voor de hand liggen. Wij zetten ze hier voor jou op een rijtje.

  Rocket League Sideswipe

  Of je er nu op zat te wachten of niet: Rocket League komt naar je telefoon. Later dit jaar brengt maker Psyonix een mobiele versie uit van het razend populaire autovoetbalspel. In Sideswipe blijven de regels van Rocket League min of meer hetzelfde: spelers besturen een auto waarmee ze doelpunten proberen te scoren op een groot voetbalveld.

   

  In tegenstelling tot het originele spel, zullen de chaotische wedstrijdjes op je telefoon maar twee minuten duren en spelen er nooit meer dan vier auto's mee.Net als de consoleversie, wordt Sideswipe gratis en kan je zonder problemen samen met je vrienden spelen. Spelers mogen ook een online rankingsysteem verwachten, voor competitieve toernooien.

  eSports Boxing Club

  Boksfans zitten al zo’n tien jaar te wachten op een nieuwe game over hun favoriete sport. Voor hen hebben we goed nieuws! In het realistische boksspel eSports Boxing Club (of eSBC) neem je de rol aan van een jonge amateurbokser, wiens carrière je volledig zelf in de hand hebt.

   

  Doorheen het spel neem je het op op tegen legendes als Sugar Ray Robinson en Joe Louis, of actieve wereldkampioenen als Terence Crawford. Niet enkel moet je jezelf een weg naar de top vechten, je moet jezelf ook omringen met de juiste mensen: van een trainer tot zelfs een diëtist.

   

  eSBC belooft de meest realistische boksgame ooit te worden, met constante input van professionele sporters, en komt later dit jaar uit op PC, Playstation en Xbox.

  EA Sports’ PGA Tour

  Voor de eerste keer sinds 2015 komt EA met een nieuwe golfgame op de proppen. Ze slaan hiervoor de handen in elkaar met de PGA Tour, de grootste organisator van golftoernooien ter wereld.

   

  “We kozen voor een partnership met EA om samen een meeslepend golfspel te kunnen maken voor alle leeftijden. Ik ben er zeker van dat we de PGA Tour op een authentieke manier kunnen voorstellen aan een nieuwe generatie golffans,” vertelt Len Brown van de PGA Tour.

   

  Dat EA Sports dit nieuws aankondigde, zorgt voor een ware “golfoorlog” in de gamewereld. Concurrent 2K Sports maakte twee weken geleden immers hun exclusiviteitscontract met Tiger Woods bekend.

   

  “In de professionele golfcompetitie bestaat er geen groter icoon dan Tiger Woods,” zei David Ismailer, hoofd van 2K. “We zijn dan ook erg opgewonden over onze samenwerking, wiens legendarische carrière de sport ondertussen overstegen heeft.”

   

  Woods zal niet enkel verschijnen in de PGA Tour 2K-serie, maar ook dienen als consultant en producer. In EA Sports’ PGA Tour zal hij dus alleszins niet te zien zijn.