Lampaert bergt zijn Roubaix-droom niet op voor dit jaar: "Meestal goed in het najaar"

  Yves Lampaert bij de start van de Ronde van Vlaanderen.

  In de voorlaatste aflevering van De Weg naar Roubaix zijn we aanbeland in de week van de Ronde van Vlaanderen. Yves Lampaert heeft het nieuws over de verplaatsing van Parijs-Roubaix ondertussen verteerd. "In topsport leer je relativeren", zegt hij in de reportagereeks op Iedereen Beroemd.

  "Knop snel omgedraaid"

  Drie dagen voor de Ronde van Vlaanderen heeft reportagemaker Wouter Deboot het met Yves Lampaert over Parijs-Roubaix, uitgesteld naar 3 oktober. 

   

  Hoe groot is de ontgoocheling? "Ik ben wel ontgoocheld, maar ik ben tevreden dat er snel een nieuwe datum is gevonden", zegt Lampaert vanuit het ploeghotel van Deceuninck-Quick Step. "Ik heb de knop dan ook snel omgedraaid."

   

  "Dat leer je ook wel in topsport, dat je moet relativeren. Een topsporter verliest nu eenmaal meer dan dat hij wint."

   

  Heeft Lampaert evenveel kansen om te winnen op 3 oktober? "Ik zou zeker niet zeggen dat ik minder kans maak. In het najaar ben ik meestal goed. Het is dan wat kouder en dat heb ik wel graag."

  Relativeren leer je wel in topsport. Een topsporter verliest nu eenmaal meer dan dat hij wint.

  Op de kamer met Tim "MacGyver" Declercq

  Yves Lampaert deelde in de week voor de Ronde van Vlaanderen de kamer met zijn boezemvriend Tim Declercq. Dat leverde opnieuw heel wat leuke beelden op. Bekijk ze hieronder.

  Bekijk de reportage in Iedereen Beroemd: