UCI veroordeelt racistische verwensingen richting Bouhanni (die niet gestart is in Scheldeprijs)

  Bouhanni kreeg de laatste weken heel wat racistische beledigingen en verwensingen over zich heen.

  De Internationale Wielerunie UCI heeft op zijn website een statement gedeeld over de racistische uitlatingen die Arkéa-Samsic-renner Nacer Bouhanni de afgelopen dagen te verduren kreeg op sociale media. Het veroordeelt "met klem" dit soort beledigingen aan het adres van de Franse renner.

  Sprinter Nacer Bouhanni kwam de afgelopen weken in een storm terecht. De Fransman zette in de klassieker Cholet-Pays de Loire Jake Stewart gevaarlijk opzij tijdens de sprint. Stewart kon zich nog maar net rechthouden. Bouhanni werd gediskwalificeerd voor die actie.

   

  Maar dat was voor een aantal mensen niet genoeg. Bouhanni kreeg de afgelopen weken heel wat racistische beledigingen en verwensingen over zich heen.

   

  De UCI veroordeelt dit soort gedrag: "Wat de ernst van de fout van de Franse renner ook mag zijn, niets rechtvaardigt de beledigingen waarvan hij het slachtoffer is."

   

  "De UCI wenst zijn onvoorwaardelijke verbintenis tegen elke vorm van discriminatie, om welke reden dan ook, te herbevestigen", staat er te lezen op de website. "Onze federatie verdedigt en bevordert de principes van inclusie en respect voor anderen."

   

  Bouhanni is er het hart van in en verscheen niet aan de start van de Scheldeprijs vanmiddag.