Standard mag Sclessin renoveren en uitbreiden naar 32.000 plaatsen

  Het Waals Gewest heeft zijn akkoord gegeven aan Standard om zijn stadion te renoveren. Standard wil door de renovatie van Sclessin het aantal zitplaatsen uitbreiden van 28.700 naar 32.216. Het budget wordt geraamd op zo'n 100 miljoen euro.

  Vorige zomer kregen de Rouches nog nul op het rekest bij een eerdere aanvraag om hun stadion te renoveren. De Service Public Wallonie (SPW) eiste toen aanpassingen aan het dossier. Vervolgens werd een nieuw project uitgewerkt. 

   

  Dat laatste kreeg in februari al de zegen van de stad Luik en nu dus ook van het Waals Gewest.

   

  Standard wil door de renovatie van Sclessin het aantal zitplaatsen uitbreiden van 28.700 naar 32.216. Het plan is Tribune 2 te verhogen en de hoeken met Tribunes 3 en 4 te sluiten. Ook de kleedkamers, verlichting en esplanade zullen onder handen worden genomen.     

   

  Het budget wordt geraamd op zo'n 100 miljoen euro. De werken zullen in verschillende fases gebeuren en enkele jaren duren.