Killian Overmeire bergt zijn voetbalschoenen definitief op

  Killian Overmeire speelde zijn hele profloopbaan voor Lokeren, het voorbije seizoen was hij bij Lokeren-Temse aan de slag.

  Op zijn 35e zet Killian Overmeire een punt achter zijn actieve voetbalcarrière. Lokeren-Temse (vroeger Lokeren), de ploeg waarvoor hij zijn hele profleven speelde, kondigde het afscheid van de middenvelder aan.

  In 1994 kwam Overmeire bij de jeugd van Lokeren terecht, in 2003 zou hij er op zijn 17e debuteren als prof, in 2020 nam hij afscheid van het profvoetbal bij Lokeren om met Lokeren-Temse in 2e Nationale te spelen.

   

  Maar na een verkapt seizoen is het genoeg geweest. Zijn laatste match was de verloren bekerwedstrijd in de 1/16e finales tegen STVV. Dat bleek vandaag in zijn afscheidsbrief aan de supporters.

   

  "Ik zal volgend seizoen geen speler meer zijn", viel Overmeire met de deur in huis. "Het besluit had ik eigenlijk al een tijdje geleden genomen. Maar ik wou geen overhaaste beslissing nemen."

   

  "Van de laatste match heb ik nog enorm genoten. Nog eens tegen een profploeg spelen. Nog eens genieten van alles eromheen.  Nog eens tonen, dat ik het nog kon."

   

  "Wat eraan voorafging, deed me twijfelen. Ik heb me altijd gesmeten. Op training en in de wedstrijden. Ik merkte nu dat trainen een last werd. Op de training zelf ging ik er nog wel voor, maar ik zag er steeds meer tegenop om te gaan trainen. Ik was 18 jaar trainen en wedstrijden op profniveau gewoon. Dan moet je een knop omdraaien op het nieuwe niveau en dat kon ik niet echt, merkte ik."

  Op de training zelf ging ik er nog wel voor, maar ik zag er steeds meer tegenop om te gaan trainen.

  Killian Overmeire

  "En na die wedstrijd was er weer de grote leegte. Door corona geen trainingen of wedstrijden. Weer een periode overbruggen dus tot de start van de volgende competitie. En dan nog: als het virus dan nog niet verslagen is, dan volgt er misschien weer uitstel."

   

  "Weer maanden op je eentje trainen dus . Het kostte me vorige keer al bloed, zweet en tranen. Hoe ik het toen nog heb kunnen opbrengen, na alles wat voorafging en nadat ik mentaal zo diep had gezeten… De drive, dat het zo niet mocht eindigen, zeker?…"

   

  "Maar deze keer kon ik het niet meer opbrengen. Ik heb na de wedstrijd tegen Sint-Truiden ocharme met moeite een paar keer gelopen. Ik ben 35, het voetbal heeft veel gevraagd van mijn lichaam."

   

  "De laatste jaren waren er veel extra bezoekjes aan de kiné en uren extra oefeningen om wedstrijdfit te blijven. Nu kan ik mezelf niet meer zover krijgen om mij nog eens tot het uiterste te pushen. Mag het dan vanaf nu wat rustiger?Het is op."

   

  Overmeire keek ook verder dan zichzelf voor deze beslissing. "Mijn gezin heeft ook recht op meer. Mijn vrouw heeft een fulltime job in het onderwijs en zelf steek ik enorm veel tijd in mijn nieuwe beroepsleven."

   

  "We hebben drie zonen en die vragen veel aandacht. Wie zelf kinderen heeft, weet het wel, hoe hectisch het soms kan zijn."

  Door corona kon Overmeire zijn droom, afscheid nemen met de fans in de competitie, niet waarmaken. "Ik besef dat ik veel mensen ga ontgoochelen, maar ik wil eerlijk zijn tegenover mezelf, mijn gezin, de club en de supporters. Bij mij is voetballen alles geven of niets. Alles geven zit er niet meer in."

   

  "Dit (non-)seizoen was dus mijn laatste. Ik stop…"

   

  Waarna hij de fans nog een persoonlijk aanspreekt: "Ik wil jullie graag nog bedanken voor de steun in moeilijke tijden. En om alle mooie momenten nog mooier te maken. De topseizoenen, de bekers, de Europese wedstrijden… Ze waren zonder jullie niet half zo mooi geweest. Dikke merci!"

   

  "Jullie en Lokeren zitten voor altijd in mijn hart."

  Met Sporting Lokeren pakte Overmeire tweemaal de Belgische Beker (2012 en 2014) en hij speelde er tal van Europese matchen. Hij schopte het ook tot Rode Duivel en verzamelde 1 cap. In de match met Luxemburg, van 19 november 2008, viel hij in voor Guillaume Gillet. In die bewuste wedstrijd maakte ook Eden Hazard zijn debuut.