De straffe cijfers achter de romance tussen Kevin De Bruyne en Manchester City

  Meer dan honderd assists. Een karrenvracht aan goals. En ondertussen ook al een kast vol prijzen. Hoeveel volgen er nog na de contractverlenging tot 2025? Een blik op de straffe cijfers achter de wederzijdse liefde tussen Kevin De Bruyne en Manchester City, die dus nog vier jaar langer duurt. 

  255 wedstrijden, 65 goals, 105 assists

  Sinds zijn debuut in 2015 was de Premier League voorgoed veranderd. In 255 wedstrijden voor de Citizens vond De Bruyne 65 keer de weg naar doel.

   

  Daarbovenop komt nog een fenomenaal aantal van 105 assists. Daarmee staat de metronoom nú al op plaats tien in de assist-ranking aller tijden van de Premier League. 

   

  Vorig seizoen zelfs met recordcijfers. Met 20 beslissende passes evenaarde De Bruyne het aantal van Thierry Henry uit de jaargang 2002-2003.

  Kevin De Bruyne na één van zijn 65 goals voor Manchester City

  8 clubprijzen

  Nog vier jaar Manchester? Dan moet de prijzenkast in het Etihad Stadium straks ongetwijfeld verruimd worden. 

   

  In zijn zes jaar bij Manchester City mocht De Bruyne al twee keer de landstitel vieren: in 2018 - met een recordaantal van 100 punten - en 2019. 

   

  Dat laatste bleek een gouden jaar van de Citizens, met ook de FA Cup en League Cup: een unieke triple voor de club. Die laatste staat zelfs al vier keer in de prijzenkast van De Bruyne. 

   

  En ook al een Community Shield in 2019. Alleen Heilige graal van de Champions League ontbreekt nog. Dit jaar dan maar? 

  8 individuele trofeeën

  Naast collectief werd De Bruyne ook individueel bekroond voor zijn flitsende prestaties bij Manchester City. 

   

  Vorig jaar onder meer met de PFA Player of the Year – de hoogste bekroning in het Engelse voetbal., waarin hij Jordan Henderson en Sadio Mané aftroefde. Ook de Europese voetbalbond UEFA beloonde De Bruyne met de titel 'Middenvelder van het Jaar', voor Thomas Müller (Bayern München) en Thiago Alcantara  (Liverpool).  

  Lees ook: