De Rode Duivels lopen één puntje uit op Frankrijk in FIFA-ranking

  De Rode Duivels behouden op de woensdag gepubliceerde FIFA-ranking de leidersplaats. Na de 7 op 9 in de WK-kwalificaties is de voorsprong op eerste achtervolger Frankrijk zelfs lichtjes gestegen van 25 naar 26 punten. Ook de regerende wereldkampioen liet in zijn eerste drie WK-kwalificatiewedstrijden twee zeges en een draw noteren.

  In de top 6 van de nieuwe ranking verandert er niets. Na België (1783) en Frankrijk (1757) volgen Brazilië (1742), Engeland (1686), Portugal (1666) en Spanje (1648). Italië (1642) steeg dankzij zijn foutloze start in de kwalificaties van de 10e naar de 7e plaats. 

   

  Argentinië en Uruguay gingen elk een plaatsje achteruit naar respectievelijk de achtste en negende stek, EK-tegenstander Denemarken boekte twee plaatsen winst en is nu tiende. Rusland en Finland gingen elk één plaats vooruit, respectievelijk naar stek 38 en 54. Beide landen zijn komende zomer de overige twee tegenstanders van de Belgen in de groepsfase.

   

  De Rode Duivels staan sinds 20 september 2018 al 2,5 jaar onafgebroken op de eerste plaats van de FIFA-ranking. Van november 2015 tot maart 2016 viel die eer hen ook al eens te beurt. De Belgen staan zo al meer dan duizend dagen op de eerste plaats van de FIFA-ranking, in de ranglijst aller tijden doen enkel het autoritaire Brazilië en Spanje beter.

   

  Aangezien de eerstvolgende FIFA-ranking op 27 mei bekendgemaakt wordt en er in tussentijd geen interlands meer gespeeld worden, vatten de Belgen ook al zeker EURO 2020 als nummer één van de wereld aan.

   

  Op de volgende wedstrijden van de Rode Duivels is het nog wachten tot begin juni. Met oefeninterlands tegen Griekenland (3 juni) en Kroatië (6 juni) bereiden de Belgen dan het EK voor, dat op zaterdag 12 juni start met het duel in Sint-Petersburg tegen Rusland.