Bilbao mikt op 13.000 EK-toeschouwers, "onhaalbaar" volgens Spaanse bond

  Ook de Vuelta was al eens te gast in San Mamés.

  De Spaanse voetbalbond is van oordeel dat de doelstelling om 13.000 toeschouwers in het stadion San Mames in Bilbao te ontvangen tijdens het EK, onhaalbaar is. De coronabeperkingen in de regio zijn te strikt. Bilbao zou 4 matchen ontvangen en de UEFA wil in elk stadion toeschouwers hebben.

  Bilbao is een van de twaalf steden die gastheer speelt tijdens het EK deze zomer. De stad liet aan de UEFA weten dat ze graag 13.000 supporters wil ontvangen in San Mames, goed voor 25% van de totaalcapaciteit. 

   

  De Spaanse voetbalbond (RFEF) noemt dat onhaalbaar door de coronabeperkingen die door de Baskische regering opgelegd zijn. "De verplichting om 60% van de Baskische bevolking en de rest van Spanje gevaccineerd te hebben voor 14 juni of een bezettingsgraad van minder dan 2% van de ziekenhuisbedden zijn simpelweg onmogelijk te volbrengen", aldus de Spaanse bond.     

   

  San Mames (53.289 zitplaatsen) is het toneel voor vier matchen: de groepsmatchen van Spanje tegen Zweden, Polen en Slowakije en een 1/8e finale.     

   

  De UEFA kondigde een verlenging tot 28 april aan voor de 12 gaststeden om met een plan voor de ontvangst van supporters te komen. Het doel van de UEFA is om in elk stadion toeschouwers te kunnen ontvangen.