Referee Department: "Strafschop Club in Kortrijk was onterecht"

    Sobol licht op de grond na een lichte duw van Derijck

    Sobol versierde zaterdag een strafschop in Kortrijk

    Eigenlijk had Hans Vanaken het al toegegeven. Maar nu bevestigde ook het Referee Department dat Club Brugge geen strafschop had mogen krijgen voor de vermeende fout van Timothy Derijck op Eduard Sobol in Kortrijk.

    Een kwartier voor tijd ging de Oekraïner gretig naar de grond na een lichte duw van Derijck in de zestien. Vanaken zette de elfmeter om, waardoor Club met de drie punten ging lopen in het Guldensporenstadion. Het Referee Department bevestigt nu dat de penalty onterecht was. "Voor dit lichte contact verwachten wij geen strafschop", geeft Frank De Bleeckere toe. "Men verwacht ook geen VAR-interventie omdat een contact met het bovenlichaam subjectief te beoordelen is. Dergelijke beslissingen kunnen dus niet als een clear en obvious error gezien worden. Conclusie: het was geen strafschop en er mocht geen VAR-interventie zijn."

    De lichte strafschopfout van Derijck op Sobol

    Na affluiten gaf Club-middenvelder Hans Vanaken al toe dat Club niet mocht klagen over de fase. “Persoonlijk zou ik daar nooit een penalty voor fluiten", klonk het. "Als de scheidsrechter niet had gefloten, zou de VAR ook nooit ingegrepen hebben. Ik snap de frustraties bij Kortrijk dus wel. "

    Lees ook: