Moeskroen vreest niet voor licentie: "Hoofdaandeelhouder komt engagement na"

  Vuurwerk of een noodpijl boven Moeskroen?

  Moet Moeskroen op zoek naar een nieuwe eigenaar? Het gonst van de geruchten dat de Henegouwers financieel in moeilijke papieren zitten. Maar volgens het bestuur is er niets aan de hand

  In februari doken al financiële problemen op bij Moeskroen en ook in maart zouden de lonen nog niet zijn uitbetaald. Voor de zesde keer op een rij dreigt de 1A-licentie voor Moeskroen in gevaar te komen. Volgende week velt de licentiecommissie een oordeel.

   

  Maar de Henegouwers haalden al vijf keer hun gelijk voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) en konden zo steeds een proflicentie op zak steken. Van ongerustheid is er bij Moeskroen dan ook geen sprake.

   

  Toch gonst het van de hardnekkige geruchten dat Gérard Lopez - tot december nog de hoofdaandeelhouder bij de Franse eersteklasser Rijsel - de levensvatbaarheid van zijn project in Moeskroen niet kan aantonen. De financiële garanties voor volgend seizoen zouden ontbreken.

   

  Het bestuur van Moeskroen spreekt echter van "een poging tot destabilisatie". "De hoofdaandeelhouder (Gérard Lopez.) bevestigt zijn intentie om zijn engagementen na te komen, zoals hij dat tot op heden altijd gedaan heeft", klinkt het.

   

  "De pogingen om onze club te destabiliseren tijdens dit scharniermoment voor onze toekomst roepen vragen op. Hoofdaandeelhouder, directie, staf, spelers en het personeel doen intussen het nodige om het behoud van de club te verzekeren."