Italië laat alvast toeschouwers toe bij EK-wedstrijden in Rome

  Het Stadio Olimpico zal er niet zo leeg uitzien bij de start van het EK.

  De Italiaanse regering zwaait deze zomer de poorten van het Stadio Olimpico in Rome open voor toeschouwers. De openingsmatch van het EK tussen Italië en Turkije zal dus niet voor een leeg stadion worden gespeeld.

  Op 11 juni zijn alle ogen in Europa gericht op Rome, waar de openingsmatch van het uitgestelde EURO 2020 op het programma staat. De Italiaanse regering wil koste wat het kost een leeg Stadio Olimpico vermijden en zet zijn wetenschappelijke adviseurs in om een oplossing te zoeken.

   

  Minister van Volksgezondheid Roberto Speranza bevestigt dat er  hoe dan ook toeschouwers aanwezig zullen zijn bij de EK-matchen op Italiaanse bodem. Precieze details worden nog onderzocht.

   

  Het EK werd vorig jaar opgeschoven naar 2021 op de voetbalkalender door de coronapandemie. De Europese voetbalbond UEFA heeft aan de 12 gastlanden gevraagd om een plan voor te leggen om toeschouwers toe te laten in de EK-stadions.