Roger Federer keert in Madrid na twee jaar terug op gravel

  Roger Federer (ATP 7) zal zich in Madrid voor het eerst in twee jaar nog eens op gravel wagen. De 39-jarige Zwitser staat net als Rafael Nadal (ATP 3) en Novak Djokovic (ATP 1) op de deelnemerslijst.

  Met een mooi grasveld kan je Roger Federer gerust naar toernooien lokken, maar gravel ligt veel moeilijker. Van zijn 20 grandslamzeges kon hij alleen in 2009 zegevieren op Roland Garros.

   

  Na twee jaar voorrang te hebben gegeven aan zijn grasseizoen, waagt Federer zich dit jaar wel aan een graveltoernooi. In Madrid zal hij voor het eerst sinds de Australian Open 2020 op de hoofdtabel staan samen met Nadal en Djokovic.

   

  Federer maakte onlangs na ruim een jaar afwezigheid, vanwege twee knie-operaties, zijn rentree in Doha. Hij verloor daar zijn tweede wedstrijd. De laatste toernooizege van Federer op gravel dateert uit 2015 in Istanboel.