Dortmund wil Haaland houden, ondanks financiële malaise: "Staan niet onder druk"

  Erling Haaland viert één van zijn vele goals.

  Borussia Dortmund is niet van plan om Erling Haaland (20) zomaar te laten vertrekken. Als het van teambaas Hans-Joachim Watzke afhangt, blijft het goudhaantje zeker nog een seizoen, ondanks de sportieve en financiële malaise bij de Duitse topclub. 

  "Geen CL zou sportieve en financiële catastrofe zijn"

  "Wat er ook gebeurt dit seizoen en volgend seizoen, we hebben geen nood aan leningen en moeten geen spelers halsoverkop verkopen of mensen ontslaan", zei Watzke enkele uren voor de levensbelangrijke CL-wedstrijd tegen Manchester City.

   

  "We staan niet onder druk, wat een goed uitgangspunt voor de huidige situatie is", voegde hij er nog aan toe na de alarmerende woorden van verdediger Mats Hummels na de nederlaag in eigen huis tegen Frankfurt. 

   

  Door die verliespartij moet Dortmund op zeven speeldagen van het einde zeven punten zien goed te maken om alsnog een CL-ticket te bemachtigen.     

   

  "Als we ons niet kwalificeren voor de Champions League zou dat een sportieve en financiële catastrofe zijn", luidde het harde verdict van Hummels. "Het zou ons kunnen verhinderen om een speler te kopen die we willen of ons kunnen verplichten om een speler te verkopen die we willen houden."

  Als we ons niet kwalificeren voor de Champions League zou dat een sportieve en financiële catastrofe zijn.

  Mats Hummels

  "Rustig bespreken met Haaland, zijn vader en zijn makelaar"

  De speler die Dortmund het meeste zou opleveren, is uiteraard goudhaantje Erling Haaland, nog altijd maar 20 jaar oud en in de belangstelling van alle Europese topclubs. 

   

  Vader Haaland en makelaar Mino Raiola werden al gespot in Spanje voor gesprekken met Real Madrid en FC Barcelona. De bedragen die genoemd worden gaan richting de 200 miljoen euro.

   

  Watzke ontkent niet dat Real Madrid, Barcelona en Manchester City de grote middelen willen inzetten om het Noorse supertalent, nog onder contract tot 2024, aan te trekken, maar hij wil de zaak niet op de spits drijven. 

   

  "We zullen het rustig bespreken met Erling, zijn vader en zijn makelaar Mino Raiola."  

   

  Dortmund zou het geld dat Haaland zou opbrengen nochtans goed kunnen gebruiken. De Duitse club, beursgenoteerd, liet weten dat ze 26,3 miljoen euro verlies leden in de eerste zes maanden van het huidige seizoen, terwijl ook de omzet zakte van 236,6 naar 177,4 miljoen euro.     

  Lees ook: