16-voudig wereldkampioen Phil Taylor stoft pijltjes af: "Heb weer reden om op te staan"

  Phil Taylor heeft zijn zinnen gezet op een comeback. De 16-voudige wereldkampioen zal begin 2022 aan de eerste editie van het WK darts voor senioren deelnemen, maar hij wil ook de UK Open spelen. "Ik neem dit heel serieus en ben volop aan het oefenen."

  De Nederlander Raymond van Barneveld maakte dit seizoen al een comeback en met Taylor wil nu nog een dartlegende zijn pijltjes afstoffen. 

   

  Hij begint op het eerste WK voor senioren, maar wil met de UK Open ook een major spelen."Als ik op dat WK voor senioren in de buurt van mijn oude niveau kom, ben ik van plan om me voor de amateurkwalificaties van het UK Open in te schrijven", verklaarde de 60-jarige Engelsman.

   

  "Ik ben benieuwd naar de reactie van mijn tegenstanders als ze zien wie ze uitgeloot zijn. Dat wordt lachen."     

   

  Voor "The Power" komt het WK voor senioren als een zegen. "Ik heb weer een doel in het leven. Na mijn afscheid in 2018 speelde ik nog veel exhibities, maar daar maakte corona dus een einde aan. Waar vroeger mijn dartboard hing, had ik een schilderij hangen. Nu heb ik de pijltjes weer opgeraapt. Ik neem het doodserieus en ben volop aan het oefenen."     

   

  "Niet dat ik in een depressie zat of zo, ik hield mezelf wel bezig, maar dat WK geeft me weer een echte reden om op te staan. Ik heb een nieuw doel, kan me ergens op focussen. 

   

  "Natuurlijk zijn er heel wat jonge spelers die het darts naar een hoger niveau getild hebben, maar sommige spelers van boven de vijftig zijn nog altijd wereldtop."