La Liga opent onderzoek naar racisme tijdens Cadiz - Valencia

  Cadiz-spits Juan Cala zou gisteren racistische uitlatingen naar het hoofd hebben geslingerd van Valencia-verdediger Mouctar Diakhaby. "Met La Liga veroordelen we elke vorm van racisme", zegt Liga-voorzitter Javier Tebas. "We hebben videobeelden en zullen zo vaststellen was er gebeurd is."

  Na 30 minuten spelen verlieten de spelers van Valencia gisteren het veld tijdens het competitieduel in Cadiz. 

   

  Diakhaby (Valencia) en Cala (Cadiz) hadden het aan de stok gekregen met elkaar. Plots ging het licht uit bij Diakhaby, zijn ploegmakkers hadden al snel door dat hij racistisch bejegend was door Cala.

   

  20 minuten lang bleven de Valencia-spelers in de kleedkamer zitten. Toen de scheidsrechter ermee dreigde dat Valencia punten zou verliezen door hun actie, kwamen ze het veld weer op.

   

  Cadiz won met 2-1. Maar voor La Liga is daarmee niet alles gezegd. De Spaanse bond wil het racistische incident onderzoeken.

   

  "Met La Liga veroordelen we elke vorm van racisme", zegt La Liga-voorzitter Javier Tebas aan de Spaanse televisie. "We hebben videobeelden ter beschikking en zullen zo vaststellen wat er precies gebeurd is. La Liga staat niet toe dat er racisme in het voetbal heerst."

  Lees ook: