Kompany krijgt maar 1 vraag op persconferentie: "We hebben weer gewonnen..."

  Vincent Kompany richtte meteen zijn blik op de match tegen Club Brugge.

  Met een klinkende overwinning tegen Antwerp heeft Anderlecht zich in de top 4 genesteld. Toch kreeg Vincent Kompany maar één vraag op de persconferentie. "Ik zal zoals gewoonlijk 20 minuten blijven zitten", grapte hij.

  Met een brede glimlach kwam Kompany de perszaal binnen, maar hij moest even wachten op een vraag. "We krijgen altijd minder vragen als we hebben gewonnen", merkte hij al lachend op.

   

  Toen het ook bij die ene vraag bleef, zag hij er de humor wel van in. "Het is geen probleem. Ik zal 20 minuten blijven zitten, ondanks onze overwinning. Zo ben ik het gewoon als we verliezen", grapte hij. 

   

  (Lees verder onder de video)

  Kompany: "Ik ben voorzichtig tevreden voor mijn spelers"

  Voor de microfoon van Eleven Sports kon Kompany wel zijn ei kwijt. “Ik heb de euforie een klein beetje getemperd", zei hij. "Het belangrijkste is dat we nu meteen vooruitkijken naar de volgende wedstrijd (tegen Club Brugge, red.)." 

   

  "Dit is prachtig, de jongens hebben het goed gedaan. Ze mogen nu een avond genieten - normaal zou ik zeggen: ga maar een nachtje feesten - maar vanaf morgen is het weer keihard werken." 

   

  "Of het extra deugd doet om tegen Vercauteren te winnen? Absoluut niet, Frank is belangrijk geweest in mijn ontwikkeling als speler en als coach." 

   

  "Ik ben alleen voorzichtig tevreden voor mijn spelers. Vandaag hebben ze laten zien wat ze kunnen. Ik hang af van de achtbaan in de prestaties van mijn spelers. Ik probeer dat te stabiliseren, zodat we deze versie iets vaker zien en minder vaak de versie waarbij ze een offday hebben." 

   

  "We hebben een ploeg met jonge gasten, die technisch vaardig zijn, veel intensiteit hebben en elke dag progressie maken. Maar af en toe gaan ze nog het deksel op de neus krijgen. Ik moet ze de juiste richting uitsturen.”

  Of het extra deugd doet om tegen Vercauteren te winnen? Absoluut niet, Frank is belangrijk geweest in mijn ontwikkeling als speler en als coach.

  Lees ook: