"Vercauteren en Kompany hebben het nog lang met elkaar uitgehouden, clash der stijlen"

  De gasten in Extra Time waren scherp voor Antwerp.

  In Extra Time werd er onder meer nagekaart over de 1-4-zege van Anderlecht op Antwerp. "De stijl van Vercauteren en Kompany is als water en vuur", zegt Filip Joos.

  Joos: "Met Leko zou Antwerp naar iets gebouwd hebben"

  In augustus loste Vincent Kompany bij Anderlecht Frank Vercauteren af als hoofdcoach. Vandaag stonden beide heren tegenover elkaar in Antwerp-Anderlecht (1-4).

   

  "Het was een clash der stijlen", zegt Filip Joos. "Als je kijkt naar Antwerp-Anderlecht, dan hebben Vercauteren en Kompany het nog heel lang met elkaar uitgehouden bij Anderlecht. Hun stijlen zijn als water en vuur."

   

  "Als je het vergelijkt met Leko, dan brengt Vercauteren heel ander voetbal. Maar het levert Antwerp wel punten op."

   

  "Haalt Vercauteren straks zijn gelijk als Antwerp Play-off I haalt? Met Leko zouden ze Play-off I misschien niet gehaald hebben, maar dan heb je wel gebouwd naar iets. Hoewel je niet met zekerheid kan zeggen dat Leko Play-off I niet zou hebben bereikt."

  Als je het vergelijkt met Leko, dan brengt Vercauteren heel ander voetbal. Maar het levert Antwerp wel punten op.

  Filip Joos

  Antwerp-icoon Patrick Goots stak zijn kritiek niet onder stoelen of banken. "Antwerp was buiten de doelman over de hele lijn zwak. Ik denk dat ze met de verkeerde mentaliteit aan de wedstrijd tegen Anderlecht zijn begonnen."

   

  "Vercauteren koos voor dezelfde elf die Club Brugge verslagen hebben. Maar als je thuis speelt, moet je vol voor de drie punten gaan. Dat was vandaag niet het geval."

   

  "Antwerp zal zich geen zorgen maken over Play-off I", denkt Goots. "Maar tegen Moeskroen zal het volgende week wel een pak beter moeten. Je kan dan niet afwachtend spelen."

  "Dit is de beste ploeg die Anderlecht kan opstellen"

  Over Anderlecht waren de tafelgasten dan wel lyrisch. "Het is gemakkelijk om dat te zeggen na een 1-4-zege, maar eindelijk is er een basisploeg bij Anderlecht", zegt Filip Joos.

   

  "Dit is de beste ploeg die Anderlecht kan opstellen. Nu kijk je uit naar Anderlecht-Club Brugge, want je weet niet wat dat zal worden. 7 weken geleden wist je dat Anderlecht die match zou verliezen."

   

  Ook Trebel krijgt bijval. "Er zijn dingen gebeurd met hem, maar nu is die ballast weg. Trebel speelt bijna alle ballen vooruit, hard en in de voeten. Hij heeft bovendien een goede mentaliteit."

  Lees ook: