Lefevere dolgelukkig na Ronde-zege Asgreen: "Awel, ik ben redelijk content"

  Patrick Lefevere feliciteert Kasper Asgreen.

  Kasper Asgreen voelde zijn benen niet in Vlaanderens Mooiste. De 26-jarige Deen van Deceuninck-Quick Step vloerde Mathieu van der Poel in de sprint om de overwinning. Ploegmanager Patrick Lefevere is in de wolken.

  "Awel, ik ben redelijk content", lachte Patrick Lefevere een kwartiertje na de zegetocht van Asgreen.

   

  "Enerzijds ben ik zeer tevreden, anderzijds was ik deze week Kaspers nieuwe contract aan het afronden. Ik denk dat het me nu wat meer zal kosten. Ach, dat is part of the game natuurlijk."

   

  Asgreen was een van de outsiders voor deze Ronde, maar Patrick Lefevere schat hem hoger in.

   

  "Kijk: dat Kasper vandaag wint, is geen verrassing. Het zat eraan te komen. Twee jaar geleden was Kasper al 2e in de Ronde, vorig jaar deed hij ook mee en dit jaar won hij de E3 op magistrale wijze. Wat kun je nog meer zeggen?"

   

  "Kasper is een heel sterke renner die het nu in de spurt met Van der Poel afmaakt. Deze week hadden we het met hem over zijn sprint."

   

  "Hij voelde zich een kleine beetje verongelijkt, al is dat niet helemaal het juiste woord, maar hij zei: "Jullie denken dat ik niet kan sprinten, maar ik kan wél sprinten. Ik heb al koersen gewonnen in de sprint". Hij is overtuigd van zijn kwaliteiten en hij maakt het waar." 

   

  "Kasper is bij ons in de ploeg gekomen toen Bob Jungels, Petr Vakoc en Laurens De Plus in het ziekenhuis lagen in Zuid-Afrika. We hadden een personeelsprobleem. Ik had een extra renner nodig. De Italianen waren aan het pushen om er een Italiaanse renner bij te nemen, maar Bjarne Riis belde me over Asgreen en zo is zijn komst tot stand gekomen."

   

  "Kasper is maniakaal met wielrennen bezig. Hij is een zeer rustige gast en weet zeer goed waar hij mee bezig is. Hij doet veel opofferingen voor zijn sport. Sinds Milaan-Sanremo is hij niet meer naar huis geweest."

   

  "En neen, hij heeft dus nog niet bijgetekend voor 2022. Dat moet vanavond nog gebeuren. Ik ga hem straks eerst wat dronken voeren. Aan niemand zeggen, he (lacht)." 

  "Doodzonde dat Roubaix niet doorgaat"

   Julian Alaphilippe kon zijn stempel ditmaal niet op de koers drukken.

   

  Lefevere: "Julian was net niet goed genoeg. Ik vond hem wat wild koersen, zoals altijd. Hij is wat vermoeid na zijn Italiaanse campagne. Julian gaat nog door tot Luik, laat ons hopen dat hij daar top is, want Luik-Bastenaken-Luik als wereldkampioen winnen is zijn grote droom."

   

  Maar moet het gezegd: Lefevere is in zijn nopjes met de klassieke campagne van zijn team. "Als je de E3 wint, De Panne, De Omloop en nu de Ronde van Vlaanderen, dan is dat top. En eigenlijk ook wel doodzonde dat Parijs-Roubaix van volgende week afgelast is."

  Alaphilippe: "Ben blij voor de ploeg en voor Asgreen"

  De wereldkampioen speelde zelf dus niet mee in de finale, maar was na de finish blij voor zijn ploegmaat. "Mijn benen ontploften en daarna hoopte ik op een goed resultaat voor Kasper Asgreen."

   

  "Het is echt een goeie zege, hij verdient dit. Het is een topgozer, een machine. Ik ben blij voor hem en voor de ploeg."

  Lampaert: "Ik had niet echt de goeie benen vandaag"

  Ook Yves Lampaert was zelf een schaduwkopman. "Het was een beetje een gesloten groep tot aan de Koppenberg. Toen ontstonden er een paar groepjes en ik kwam in het 3e groepje terecht. Daarna ben ik nooit meer in de koers gekomen."

   

  "Ik had niet echt de goeie benen vandaag. Ik ben blij voor Asgreen. Het is niet de eerste keer dat hij zich toont. De winnaar van de E3 wint ook de Ronde van Vlaanderen, dat is geen toeval." 

  Lees ook: