Franse minister van Sport vreest voor Roland Garros in mei

  Novak Djokovic (met rode broek) als grapjas op Roland Garros.

  Het zou goed kunnen dat Roland Garros ook dit jaar van het voor- naar het najaar verschuift. De Franse minister van Sport Roxana Maracineanu houdt er alvast ernstig rekening mee dat het toernooi niet in mei kan doorgaan.

  Frankrijk is gisteren voor de 3e keer in een nationale lockdown gegaan. 

   

  De wielerklassieker Parijs-Roubaix, die op 11 april was gepland, is door de coronapandemie al verplaatst naar het najaar.     

   

  Dat zou Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar op het gravel van Parijs, ook wel eens (opnieuw) kunnen overkomen. 

   

  Roland Garros begint op 23 mei, maar het is volgens de Franse minister van Sport goed mogelijk dat het evenement verhuist naar het najaar. Vorig jaar werd Roland Garros ook van het voorjaar naar het najaar verschoven. 

   

  "Hoewel sport op hoog niveau behouden blijft, proberen we de verspreiding van het virus binnen professionele sporten te beperken", zegt minister van Sport Maracineanu. 

   

  President Emmanuel Macron zei woensdag dat hij verwacht dat Frankrijk midden mei weer "open" kan. Directeur Gilles Moreton van de Franse tennisfederatie liet eerder deze week weten dat hij zich niet kan voorstellen dat Roland Garros zou worden afgelast.