Ga naar de inhoud

Vanaken geeft toe dat het geen strafschop was: "Ik snap frustratie Kortrijk"

Timothy Derijck kon zijn ogen niet geloven: strafschop?

Met een betwistbare strafschop heeft Club Brugge de drie punten meegenomen uit Kortrijk. Ook Hans Vanaken gaf toe dat het een "lichte penalty" was. "Ik had hem niet gefloten", zei hij.

Club Brugge en KV Kortrijk hielden elkaar 75 minuten in evenwicht, tot scheidsrechter Jasper Vergoote naar de stip wees. Hij had een duwtje van Derijck in de rug van Sobol gezien. Hans Vanaken twijfelde niet en nam de drie punten in ontvangst.

 

"Het was een lichte strafschop", gaf Vanaken achteraf meteen toe. "Er is wel contact met zijn arm, maar ik zou hem persoonlijk niet fluiten. Maar de scheidsrechter fluit wel en de VAR komt niet tussen."

 

"Al denk ik wel dat de VAR ook niet was tussengekomen als de ref niet had gefloten. Het is leuk voor ons om zo te winnen, maar ik snap de frustratie van Kortrijk. Ik zou zelf ook heel gefrustreerd zijn om zo'n strafschop tegen te krijgen."

Ik denk dat de VAR ook niet was tussengekomen als de ref niet had gefloten.

Hans Vanaken

Derijck: "Lachwekkend dat dit strafschop was"

Ook "dader" Timothy Derijck kon niet geloven dat de bal op de stip belandde. "Het was totaal geen strafschop", zei hij. "De spelers van Club Brugge liepen al terug naar achter zonder te klagen. Alleen de scheidsrechter dacht dus dat het een strafschop was."

 

Dat hij zijn arm gebruikte, mag geen verklaring zijn volgens hem. "Alle duels gebeuren wel wat met de arm of de schouder. Dit is echt op het belachelijke af. We geven bijna niets weg in een faire wedstrijd, dus dan is het echt lachwekkend dat dit een strafschop was."

Oordeel zelf: strafschop of niet?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.