Verhaeghe over mislukte beursgang van Club: "Dit is uitstel, geen afstel"

  Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe.

  Club Brugge heeft zijn beursplannen niet definitief opgeborgen na de mislukte beursgang van vorige week. Club wou als eerste Belgische voetbalclub ooit naar de Brusselse beurs trekken, maar er bleek te weinig interesse. "Het bedrijf Club Brugge draait op wieltjes en het proces gaat voort", vertelt voorzitter Bart Verhaeghe aan VRT NWS.

  De aandelen van Club Brugge zouden vanaf 26 maart verhandelbaar zijn op de beurs, maar die vlieger ging uiteindelijk niet op. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld", vertelt Bart Verhaeghe. "Als ondernemer is het niet leuk dat je iets wat je gepland had, niet doet."

   

  "Maar ik kan dit best kaderen. En ik kan inzien dat er een aantal fouten zijn gemaakt waaruit we graag willen leren voor de toekomst."

   

  Wat is er dan precies verkeerd gelopen? "Het is niet het moment om nu rekeningen te maken. Dat is niet nodig en zo zit ik als ondernemer niet in elkaar. Ik kijk vooral naar wat ik hiervan kan leren. Ik ben er niet vies van om mezelf kritisch te bekijken en zo sterker te worden. We gaan als bestuur eendrachtig vooruit."

  Aan de wagen is geen schade, die zal blijven rijden. We zullen de wagen als aandeelhouders en als bestuur natuurlijk sterker maken voor de toekomst

  "En wat het allerbelangrijkste is, is dat Club Brugge een bedrijf is dat prima gerund wordt en georganiseerd is. Het bedrijf draait op wieltjes met goeie mensen, een heel goeie businessstrategie, een goed verhaal, ... Het is sterk in de boeken, op de balans én op het veld."

   

  "Aan de wagen is geen schade, die zal blijven rijden. We zullen de wagen als aandeelhouders en als bestuur natuurlijk sterker maken voor de toekomst en we sluiten daarbij niets uit."

   

  De afgeblazen beursgang is dus enkel uitstel? "Dit is uitstel en geen afstel. We sluiten niets uit. Het proces gaat door. We willen het bedrijf nog sterker maken en binnen een aantal jaar zullen we nog aangenaam verrassen. Maar daar zullen we dan te gepasten tijde wel over communiceren."