"Balen boven, Boonen boven": herbeleef de 3 zeges van Tom Boonen in de Ronde van Vlaanderen

  Tom Boonen wint de eerste editie met aankomst in Oudenaarde (2012).

  Tom Boonen mocht in de Ronde van Vlaanderen 3 keer het zegegebaar maken. De Balenaar won er in 2005, 2006 en 2012. "Of er dat meer hadden moeten zijn? Met 3 zeges ben ik meer dan tevreden", zegt Boonen. Geniet nog eens van zijn mooie prestaties. 

  "Had je de Ronde van Vlaanderen meer kunnen of moeten winnen", wil Karl Vannieuwkerke weten van zijn gast in Vive Le Vélo. Tom Boonen: "Als je aan iedere renner vraagt of hij meer koersen had kunnen winnen, zal iedereen volmondig "ja" zeggen."

   

  "Ik heb ook veel Rondes gehad waar ik een betere uitslag had kunnen rijden. Dan ging het niet alleen over gevangen zitten in de de ploegtactiek, maar ook over valpartijen waarna je domme dingen begint te doen. Dat gebeurt, daar moet je op niemand kwaad voor zijn."

   

  "Stijn Devolder profiteerde ook enkele keren van het sterke Quick Step-blok, waardoor ik mijn kans niet kon grijpen. Dat zijn zaken waar je mee moet leren leven als je met meerdere kopmannen start. Dan verlies je westrijden, maar win je er ook veel door de ploeg. Daar heb ik nooit van wakker gelegen. Met 3 zeges in de Ronde mag je meer dan tevreden zijn."

  Bekijk de docu op VRTNU:

  Tom Boonen in Vive Le Vélo: