Degenkolb en Wellens dromen van zege in de Ronde: "Gaan voor het hoogst haalbare"

  John Degenkolb test even de benen.

  Lotto-Soudal moet het voorlopig nog zonder zege stellen in het Vlaamse voorjaar. Al willen kopmannen John Degenkolb en Tim Wellens daar zondag in de Ronde van Vlaanderen verandering in brengen. "Het doel is altijd om elke koers te winnen", klinkt het strijdvaardig. 

  Een 5e plek in de Omloop met Philippe Gilbert en een 5e plaats in Dwars door Vlaanderen met Tosh van der Sande. Daar moet Lotto-Soudal het in dit Vlaamse voorjaar mee doen. Zondag zal het wel zonder Gilbert, die een pauze inlast, moeten gebeuren. Kopmannen Degenkolb en Wellens moeten het kunstje flikken.

   

  "Ik heb in Dwars door Vlaanderen goed vooraan gekoerst", vertelt Wellens. "Alleen zat ik altijd een beetje à bloc. Ik had niet veel overschot. Ik hoop dat die paar extra procentjes zondag wel aanwezig zullen zijn."

   

  Wellens blijft zoals altijd ambitieus. "Het doel is altijd om elke koers te winnen met de ploeg. Maar er is er maar één die kan winnen. Een ereplaats is ook niet slecht, maar we gaan voor het hoogst haalbare. En dat is winnen."

  Een ereplaats is ook niet slecht, maar we gaan voor het hoogst haalbare. En dat is winnen.

  Tim Wellens

  Degenkolb: "Vier uur achter de motor gereden"

  "Ik heb er gisteren een zware dag van gemaakt", deed Degenkolb uit de doeken. "Ik reed vier uur achter de motor en trok af en toe stevig door op de hellingen. Niet overal natuurlijk. Maar ik had een goed gevoel."


  Dat wil de 32-jarige Duitser meenemen naar zondag. "Als ik hetzelfde gevoel heb als op training, dan zal ik er zondag staan. Ik ga voor de finale en een topresultaat. We hebben de kans om voor de top 10 te strijden." 

   

  Degenkolb ziet het alvast wel zitten. "Ik kijk uit naar de Ronde. Het is altijd één van de mooiste koersen. Ook één van de zwaarste. Zoals in de E3, de kleine Ronde van Vlaanderen. Daar zag je dat het hard was en dat de tegenstanders sterk zijn."