Ambitieuze Patrick Lefevere belooft snel duidelijkheid: "Wil naar kopgroep qua budget"

  Rijden deze renners volgend jaar nog voor Deceuninck-Quick Step of de opvolger daarvan?

  Het is nog altijd niet zeker dat Deceuninck-Quick Step ook volgend seizoen in het wielerpeloton te zien zal zijn. Teambaas Patrick Lefevere werkt achter de schermen hard aan de toekomst van zijn team. Hij belooft snel duidelijkheid én is ook ambitieus. "We zijn op de goede weg."

  "Stap voor stap"

  Patrick Lefevere had zichzelf tot 31 maart de tijd gegeven om de toekomst van zijn team veilig te stellen. "Soms zeg of tweet ik wel wat te veel, maar we zijn op de goede weg", zei de teambaas vandaag op de persconferentie voor de Ronde van Vlaanderen. 

   

  "Ik had gehoopt het plaatje al rond te hebben voor de Ronde, maar er is nog wat werk."


  "Momenteel zijn we de zesde of zevende ploeg qua budget, maar ik wil naar de kopgroep", gaat Lefevere voort. "Daar heb ik meerdere sponsors voor nodig, er is niet één sponsor die zomaar 40 miljoen geeft zoals bij andere teams. Niet dat ik daarover klaag, integendeel.”

   

  In april zou er wel duidelijkheid moeten zijn voor de renners van Deceuninck-Quick Step. "In de loop van de volgende weken - misschien zelfs dagen - wil ik met nieuws komen. In de eerste plaats hopelijk met de bevestiging dat het team doorgaat uiteraard, daarna met een paar namen. Stap voor stap dus."

  Momenteel zijn we de zesde of zevende ploeg qua budget, maar ik wil naar de kopgroep.

  Patrick Lefevere