#weetikveel geeft cursus fietsen voor dummies: "Een onderbroek is not done"

  In het Eén-programma #weetikveel neemt Kobe Ilsen in deze "heilige" week de fiets onder de loep. Samen met ex-minister Jan Peumans test hij de speedpedelec uit. De Planckaerts nemen het dan weer tegen elkaar op in "De Fietsherstellingscup". 

  Ludo Dierckxsens: "Met de blote poep in je zeempje"

  In de 11e aflevering van het Eén-programma #weetikveel maakt presentator Kobe Ilsen een ritje met Madam Vélo, een wielerclub voor vrouwen. 

   

  Maar al snel krijgt Ilsen commentaar op zijn kledingkeuze. "Normaal draag je geen onderbroek", krijgt hij te horen.

   

  Ook Flandrien Ludo Dierckxsens vindt dit "not done". "Dat zorgt voor wrijving. Als je een onderbroek draagt en een koersbroek, en je fietst met 100 omwentellingen per minuut, dan ga je blessures krijgen waar je onderbroek zit. Ga gewoon met je blote poep in het zeempje."

  Jan Peumans raast op een speedpedelec: "Je bent toch niet moe?"

  Ilsen trekt ook met ex-parlementsvoorzitter Jan Peumans naar het Albertkanaal en zet hem op een speedpedelec, de fiets van het moment. "Alleen de naam al vind ik verschrikkelijk", zegt Peumans.

   

  Terwijl Kobe Ilsen zich de ziel uit het lijf fietst, drijft Peumans de snelheid stelselmatig op. "39, 40, 45. Dit is geweldig. Ben je buiten adem? Eerlijk gezegd voel ik me toch veiliger op mijn elektrische fiets. Dit is een fietsbom."

  De Planckaerts nemen het tegen elkaar op in 'De Fietsherstellingscup': "Het zit geblokkeerd"

  Op bezoek bij een fietsenmaker vraagt Ilsen zich af of de Vlaming wel zijn eigen fiets kan herstellen. Wie kan dat beter testen dan de familie Planckaert?

   

  Junior en Francesco nemen het tegen elkaar op in een kleine wedstrijd onder het toeziend oog van vader Eddy. Wie vervangt het snelst een band, een remblokje en een ketting? Junior of Francesco? 

  Bekijk hier de volledige aflevering op het videoplatform VRT NU