Fabio Jakobsen maakt comeback in Ronde van Turkije: "Hij gaat koersen winnen"

  Fabio Jakobsen

  Fabio Jakobsen zal in de Ronde van Turkije (11/04- tot 18/04)  zijn comeback maken, vertelt ploegdokter Yvan Vanmol. De Nederlandse wielrenner keert na een revalidatie van 7 maanden - na zijn zware valparij in de Ronde van Polen - terug in het peloton.

  "Fabio is koersklaar. Ik denk niet dat hij bang zal zijn om zich te mengen in een massasprint. Fabio gaat meesprinten en nog winnen ook", vertelt Yvan Vanmol, de ploegdokter van Deceuninck Quick-Step, in de podcast Vals Plat.

  Fabio is koersklaar. Hij gaat meesprinten en winnen!

  Yvan Vanmol, ploegdokter Deceuninck Quick-Step.

  "Van de val zelf herinnert hij zich niets meer. Hij wist enkel wat er gebeurd was nadat hij de beelden had gezien."


  Vanmol was zelf aanwezig toen Jakobsen zwaar ten val kwam in de Ronde van Polen: "Het was één van de meest emotionele momenten die ik ooit meegemaakt heb. Ik dacht echt dat hij aan het sterven was op die straat in Polen."


  "Ik heb een goede band met Fabio en zou er heel graag bij zijn in Turkije", gaat hij verder. "Dat Fabio zijn 1e koers weer gaat rijden is zelfs op mijn leeftijd nog iets zeer emotioneels."

  "40 minuten gestabiliseerd, niet gereanimeerd"

  Vanmol wou ook nog iets rechtzetten over de gebeurtenissen na de val van Jakobsen: "Hij is niet 40 minuten gereanimeerd, hij werd gestabiliseerd. Dat is een hemelsbreed verschil."

   

  "Bij reanimatie probeer je iemand in leven te houden, bij stabilisatie probeer je iemand klaar te maken om naar een ziekenhuis te brengen. Als je als ingewijde hoort dat er iemand 40 minuten gereanimeerd is, denk je niet dat die persoon het nog gaat halen."

  Lees ook: