Julian Alaphilippe (22e): "Hopelijk vergaat het me zondag beter"

  Julian Alaphilippe bekijkt zijn waardes.

  Julian Alaphilippe heeft net als Mathieu van der Poel geen hoofdrol gespeeld in Dwars door Vlaanderen. "De Italiaanse koersen hebben me vermoeid", reageert de wereldkampioen, die komende zondag wel wil schitteren in de Ronde van Vlaanderen.

  In Dwars door Vlaanderen bolde Julian Alaphilippe gisteren anoniem binnen als nummer 22. "Ik heb niet veel klaargespeeld", doet hij zijn verhaal in de Franse pers. "We hadden echt last van de warmte."

   

  "Ik heb geprobeerd om de ploeg zo goed mogelijk te helpen. Toen Florian (Sénéchal, red) voorin zat, ben ik ontploft op een van de klimmetjes."

   

  "Niet dat ik me wou sparen", gaat de wereldkampioen voort, "want ik wilde weten waar ik stond. Na de Italiaanse koersen was ik echt vermoeid."

   

  "Op training voelde ik me dan ook nog niet top. Maar gisteren ging het wel. Ik heb me geamuseerd, ookal heb ik geen topresultaat gereden. Hopelijk vergaat het me zondag beter."

  Niet dat ik me wou sparen, want ik wilde weten waar ik stond.

  Julian Alaphilippe

  Julian Alaphilippe heeft nog een appeltje te schillen met de Ronde van Vlaanderen. Vorig jaar zag hij zijn kansen in rook opgaan na een botsing met een motor.

  lees/bekijk ook: